Afbeelding

Leo Schoots nieuwe informateur in Oss

Nieuws 26 keer gelezen

Oud-burgemeester van Cuijk

OSS - Leo Schoots is de nieuwe informateur in Oss. Hij was tot februari 2010 burgemeester in Cuijk. Opdrachtgever Jan van Loon (Voor De Gemeenschap) heeft hem gevraagd de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie te verkennen. Van Loon verwacht op 27 december een rapportage van de verkenningen.

\n

Op donderdag 16 december droeg Jules Iding (SP) zijn informatie-opdracht over aan VDG, nadat hij er niet in slaagde een coalitie te formeren waarvan zowel de SP als de VVD deel uitmaken.

\n

‘De VDG wil een externe informateur, omdat die een onafhankelijke analyse kan maken van de standpunten en speerpunten van de partijen. Hij kan daarmee onderzoeken welke partijen een stabiele coalitie kunnen vormen’, legt VDG-wethouder Jan van Loon uit.

Leo Schoots
Leo Schoots (65), geboren in het Gelderse Buren, studeerde Rechten en organisatiekunde bij de Open Universiteit in Heerlen. Hij was van 1982 tot 1989 wethouder en loco-burgemeester in Ridderkerk. Vervolgens was hij bijna vijf jaar lid van de Tweede Kamer. Eind 1993 werd hij waarnemend burgemeester van Zevenhuizen-Moerkapelle. Twee jaar later werd hij daar benoemd tot burgemeester. In 2000 werd hij burgervader van Cuijk. Toen hij op 1 februari 2010 afscheid nam als burgemeester van Cuijk werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Jan van Loon: ‘De keuze voor Leo Schoots is ingegeven door zijn grote verdienste en inzet op regionaal, provinciaal en landelijk niveau. Als burgemeester van Cuijk staat hij bekend om zijn tactvolle en evenwichtige optreden. Schoots kent ook de gemeente Oss.’

Alle politieke partijen zijn positief over de keuze voor Schoots als informateur. De gesprekken met de verschillende partijen vinden deze week plaats.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant