Afbeelding

Zeelander Jos van der Wijst nieuwe voorzitter Natuurcentrum Slabroek

Nieuws 24 keer gelezen

ZEELAND – Jos van der Wijst uit Zeeland is de nieuwe voorzitter van het bestuur van Natuurcentrum Slabroek in Nistelrode. De voormalig wethouder van de gemeente Landerd volgt per 1 december Harrie Tuerlings op.

\n

Tuerlings was vanaf april 2006 voorzitter van de Stichting Natuurcentrum Slabroek. Hij heeft deze functie met veel plezier vervuld. Een hoogtepunt was de opening van het compleet vernieuwde natuurcentrum in 2007, maar ook daarna bleef hij nauw betrokken bij het centrum en de medewerkers.

\n

Ruim anderhalf jaar geleden werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Reusel-De Mierden. Hoewel hij aanvankelijk hoopte zijn nieuwe, drukke baan met het voorzitterschap te kunnen combineren, bleek dit na verloop van tijd geen haalbare kaart te zijn. Hij besloot daarom de voorzittershamer over te dragen.
Het bestuur van de Stichting Natuurcentrum Slabroek vond in Jos van der Wijst de gewenste opvolger. De Zeelander is een groot natuurliefhebber en –kenner en al jaren lid van stuurgroep De Maashorst. Van der Wijst is veel in natuurgebied De Maashorst te vinden en bepaald geen onbekende bij Natuurcentrum Slabroek.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant