Afbeelding

Doorkijkpanelen in Herpen en Ravenstein onthuld

Nieuws 9 keer gelezen

RAVENSTEIN/HERPEN - In Ravenstein en Herpen zijn vrijdagochtend twee doorkijkpanelen onthuld die letterlijk en figuurlijk een blik moeten werpen op het verleden. Aan het Reinoutshof in Ravenstein staat een paneel dat een beeld geeft van het kasteel anno 1770. Aan de Heeschebaan in Herpen geeft het paneel een beeld van een loopgraaf uit de Tweede Wereldoorlog.

\n

Doel van de panelen is om de zichtbaarheid en beleving van de cultuurhistorie te versterken. Ook zijn vrijdag twee zogeheten TRAP-routes onthuld die beide locaties met elkaar verbinden.

\n

De gemeente Oss kent een groot aantal monumenten en elementen in het landschap met belangrijke cultuurhistorische waarde. Op archeologisch gebied is zelfs sprake van opgravingen die door wetenschappers worden gezien als toonaangevende projecten binnen Nederland en West-Europa. De TRAP-routes beschrijven het landschap en verbinden de cultuurhistorische en archeologische monumenten als de loopgraaf Kleine Heide en het kasteel van Ravenstein. Deze fietsroutes worden begin 2011 gepubliceerd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant