Afbeelding

Auto: Noord-Brabantse automobilist: ‘Investeren in elektrisch rijden’

Nieuws 19 keer gelezen

REGIO – Athlon Car Lease en Autoblog.nl hebben recent een online peiling gehouden onder ruim vijfhonderd Nederlandse automobilisten. Hieruit blijkt dat 73 procent van de Noord-Brabantse respondenten vindt dat Nederland voorop moet lopen als het gaat om de doorbraak van elektrische auto’s in Nederland. 95 procent geeft aan dat de overheid meer moet investeren in elektrisch rijden. 42 procent van de Noord-Brabanders stelt dat er in 2020 tussen de 200.000 en 600.000 elektrische auto’s rijden in ons land.

\n

De Noord-Brabantse automobilisten zijn minder te spreken over hun inspraakmogelijkheden rond dit onderwerp bij de overheid: 61 procent wil meer inspraak in de besluitvorming rond elektrisch rijden. Athlon Car Lease is daarom 10 en 11 september het land in getrokken met een camera om videoboodschappen op te nemen van automobilisten. Al deze videoboodschappen zijn op dvd gezet en de dag voor Prinsjesdag bezorgd als ‘petitie nieuwe stijl’ aan alle ministers, staatssecretarissen en de betrokken Tweede-Kamerleden.

\n

Opladen
Het thema ‘elektrisch rijden’ staat momenteel hoog op de agenda van zowel regeringspartijen als autofabrikanten. De vraag is wat de automobilisten zelf als de beste stimuleringsmaatregelen zien om zo snel mogelijk een doorbraak van elektrische auto’s in ons land te krijgen. 59 procent van de Noord-Brabantse respondenten vindt dat het kabinet het beste kan investeren in infrastructuur voor het opladen om elektrisch rijden te stimuleren. Een kwart ziet het meest in het afschaffen van de BPM voor elektrische auto’s en 14,6 procent vindt dat er subsidie gegeven moet worden op de aanschaf van een elektrische auto.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant