Afbeelding

Meester en gezel tonen werk in ‘Stella Polaris’ Dieden

Nieuws 30 keer gelezen

Henk van der Heijden en Henk van Loon

\n

DIEDEN - Van 12 tot en met 20 september is er in de ‘Stella Polaris’, de oude stellingmolen in Dieden, een schilderijententoonstelling van Henk van der Heijden en Henk van Loon te zien. De opening vindt plaats op 12 september om 15 uur. Henk van Loon (de gezel) krijgt al meer dan tien jaar les van Henk van der Heijden (de meester). Reden om eens een keer samen te exposeren, vindt het tweetal. \n

Henk van der Heijden uit Mierlo is zijn leven lang al met schilderen bezig. Kijken, waarnemen, indrukken opdoen, actief bezig zijn, vormen en kleuren omzetten in een persoonlijke beeldtaal zijn belangrijke elementen in zijn werk. Hij is gebiologeerd door alles wat met mensen te maken heeft en brengt dit in tekeningen en schilderijen tot uitdrukking. Zijn schilderijen zijn expressief, kleurrijk en temperamentvol. Behalve de mens is het landschap een bron van inspiratie voor Henk. Met heldere kleuren en verrassende contrasten maakt hij er boeiende impressies van. Hij schildert niet alleen zijn eigen noordelijke omgeving, maar ook het mediterrane landschap, dat veelal in felle kleuren wordt vastgelegd.

\n

Henk van Loon
De in Kerkwijk geboren Henk van Loon woont en werkt in de Diedense molen. Hij schildert stillevens, landschappen en mensen in olieverf en acryl. Hij is geboeid door de schoonheid van het alledaagse, dat een stukje van zijn geheim prijsgeeft als hij het aandachtig bekijkt. Henk’s werk is te omschrijven als introvert en beschouwend, zijn stijl van schilderen noemt hij ambachtelijk.
Henk van Loon is geboren in Kerkwijk.
Behalve als woonruimte gebruikt Henk de Stella Polaris als expositieruimte. “De molen is een interessant gebouw, dat eigen wetten kent. De ronde muren zijn weerbarstig en het licht verandert met het uur, maar als een schilderij eenmaal op de juiste plek hangt komt het goed tot zijn recht.”
De expositie is te bezoeken op zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur en tijdens werkdagen op afspraak. Meer info: www.vanloonvandemolen.nl

\n \n
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant