Regio Ravenstein - Herpen

Nader Bekeken door Janny de Best

Voeding op maat

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

De goede voornemens alweer vergeten? Willen de winterkilo’s er maar niet af? Moe, en een beetje buikpijn? Verlangen naar de lente? Wie heeft dat niet, altijd hetzelfde in januari, deze maand duurt zo lang…

Straks als het lente is dan gaat het makkelijker, we kunnen weer naar buiten. We nemen ons zelfs voor om, wanneer het niet meer regent, een lekker stuk te gaan wandelen. Ondertussen voelen we ons niet fijn, niet fit, moe en zelfs wat depressief. Veel mensen hebben dan ook klachten zoals een vol gevoel, veel lucht in de buik, verstopping, krampen, jeuk, huiduitslag, slecht slapen en bijvoorbeeld hoofdpijn.

Je voeding hierom aanpassen is een mooi streven, maar hoe en met welk dieet ga ik beginnen? Zoveel adviezen over voeding, maar wat past bij mij en hoe kan ik dit volhouden?

'Een gericht voedingsadvies'
Heeft u een verstopping of kampt u met veel buikpijn dan zou een reinigingskuur door middel van meerdere darmspoelingen een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Een mooi begin om veel klachten de kop in te drukken en zelfs te kunnen afvallen.
Tijdens een darmspoeling laten we, in een cyclus van meerdere keren, lauwwarm water in de darm lopen waarna we het weer afvoeren. Dit terwijl je zelf rustig ligt en mee kunt kijken wat je darmen afvoeren. (Mocht je daar interesse in hebben natuurlijk). Een darmspoeling is een gesloten systeem, waardoor je niets ruikt en alles schoon blijft. Wij kunnen je verzekeren dat het erg leerzaam is om te zien wat er allemaal in jouw darmen achterblijft, terwijl je toch vrijwel dagelijks ontlasting hebt.

Eén druppel bloed
In één druppel bloed zit zoveel informatie. Informatie die we goed kunnen gebruiken om te weten wat er niet goed gaat tijdens jouw spijsvertering. Door deze druppel bloed onder de microscoop te leggen kunnen we zien wat oorzaken zijn van de slechte spijsvertering, buikpijn en eventueel verstoppingen (obstipatie/constipatie). Zo kunnen we, en u zelf ook, zien of er te veel suikers in uw bloed zitten, teveel eiwitten aanwezig zijn, schimmels, en zelfs of er te weinig vocht in uw lichaam aanwezig is. Het bekijken van jouw eigen bloed is een mooi begin om een gericht voedingsadvies te maken.

Gratis lezing
In de gratis lezing van zaterdag 15 februari gaan we al deze items bespreken: het darmspoelen, de verschillende diëten of liever: 'welke manier van eten past bij mij?'. Wat kan ik zelf doen om van mijn klachten af te komen? Aanvang van de lezing is om 11 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur. De lezing wordt gegeven achter op het terrein bij High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 in Neerloon. Interesse? Graag even aanmelden via info@highcare.nl of 0486-416530. Ook graag aanmelden voor het gratis spreekuur, iedere maandag van 13 tot 14 uur.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties