Ravenstein

Lars van Kan bezig aan derde seizoen als trainer van VV Ravenstein

'We gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de vierde klasse'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

‘FANTASTISCH NIEUWS voor onze jongens van het 1e elftal! VV Ravenstein komt volgend seizoen uit in de 4de KLASSE! Wil je de jongens feliciteren en heb je zin in een biertje, de kantine is NU GEOPEND.’ Zo luidde de tekst van een tweet die VV Ravenstein op vrijdag 22 juni om 21.09 uur verstuurde. Voorzitter Peter Buijink had zojuist van de KNVB te horen gekregen dat het vlaggenschip van zijn club alsnog was gepromoveerd naar de vierde klasse. Iets waar werkelijk niemand in Ravenstein en omstreken nog rekening mee had gehouden, gebeurde toch.

De ploeg van trainer Lars van Kan slaagde er via de reguliere competitie en de nacompetitie niet in om te promoveren, maar gaat na maar liefst 25 jaar toch een stapje hogerop. Dit nadat de KNVB in district Zuid 1 besloot niet voor herkansingen te gaan, maar in plaats daarvan de open plekken in te vullen met de beste vijf ploegen van Zuid I zonder prijs. Waaronder dus VV Ravenstein, dat op de vijfde plaats eindigde in de vijfde klasse.

‘Groot feest’
Lars van Kan, sinds het seizoen 2016–2017 hoofdtrainer van VV Ravenstein, kon zijn oren aanvankelijk niet geloven toen hij het promotienieuws van zijn team hoorde. “Natuurlijk wist ik wel dat er door het terugtrekken van Jong De Graafschap uit de voetbalpiramide een hoop verschuivingen zouden plaatsvinden en we een kleine kans hadden, maar toch dacht ik in eerste instantie dat de voorzitter mij in de maling nam. Daarom heb ik voor de zekerheid nog even contact gezocht met onze secretaris en die bevestigde het mij schriftelijk”, kijkt Lars terug op die bewogen vrijdag 22 juni. “Vervolgens hebben we de spelers en supporters gevraagd naar de club te komen om het fantastische nieuws te vertellen. Dat draaide natuurlijk uit op een groot feest.”

Gerechtigheid
Met de promotie van VV Ravenstein naar de vierde klasse is er volgens Lars van Kan sprake van gerechtigheid. "Eerder die maand, in de twee nacompetiewedstrijden tegen Buren, hadden we het eigenlijk al verdiend om te promoveren. We waren toen in beide wedstrijden de baas, maar twee arbitrale dwalingen in het eerste duel en een tegengoal in de laatste minuut van de tweede wedstrijd, deden ons toen de das om. Dat was echt heel zuur."

Enkelblessure
Lars van Kan is als speler tien jaar lang aanvoerder van het eerste elftal van VV Ravenstein. Door een enkelblessure moet hij in 2016, op pas 28-jarige leeftijd, echter noodgedwongen stoppen als speler. Direct daarna gaat hij een nieuwe uitdaging aan en wordt hij trainer van het eerste van de geel-zwarten.

Was dat niet ingewikkeld? Kort daarvoor was je nog een van de jongens en opeens stond je als trainer voor de groep.
Lars: "Ik heb daar eigenlijk nooit moeite mee gehad. Er speelden een paar vrienden van me in het eerste, maar voor de rest waren het allemaal jonge jongens met wie ik niet eerder had samengespeeld."

Hoe kijk je terug op je eerste twee jaar als trainer?
"Ik ben twee jaar geleden met een hele nieuwe groep begonnen, aangevuld met enkele vrienden van me die terugkeerden in het eerste. In het eerste seizoen behaalden we maar liefst vijftig punten en maakten we de meeste goals in de historie van de club. En vorig jaar zijn we met een superjong team, met acht of negen spelers onder de negentien jaar, gepromoveerd naar de vierde klasse. Echt een prestatie van formaat. Alle lof voor de jongens!"

Wat zijn je verwachtingen van komend seizoen?
"Het wordt heel zwaar voor ons. We hadden veel liever in die andere vierde klasse gezeten, bij Achilles Reek. Daar heb je een stuk of negen teams die aan elkaar zijn gewaagd. De klasse waar wij in zitten is kwalitatief veel sterker met grote clubs als Nulandia en Boxtel, die vijf keer zoveel leden hebben als VV Ravenstein. En ook CITO heeft een erg goede ploeg. Handhaving is ons doel en dat zal heel lastig worden. Maar op voorhand is niemand kansloos, dus ook wij niet."

Jullie spelen in deze klasse wel een paar mooie derby's.
"Dat klopt, tegen Herpinia en SDDL. Dat zijn natuurlijk leuke wedstrijden voor de club. Maar het allerbelangrijkste vind ik het spelplezier dat je bij onze ploeg ziet. We gaan ons komend seizoen zo goed mogelijk proberen te ontwikkelen en dan zien we wel wat er gebeurt. Van spelen in de vierde klasse word je in ieder geval nooit slechter."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties