Ravenstein

SDDL wint burenruzie van VV Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In Ravenstein stond dinsdag 19 september de twee keer uitgestelde bekerderby tegen buurman SDDL op het programma. Het duel had een mooie krachtmeting kunnen zijn voor de competitiestart komend weekend, maar het werd een onnodig harde partij waarin de teams niet voor elkaar onder wilden doen.

Na jaren voorbereiding zou september van dit jaar het moment zijn dat SDDL en VV Ravenstein samen zouden gaan in Vesta, een nieuwe voetbalvereniging. Door een kink in de kabel werd het huwelijk tot nader order uitgesteld waardoor de spelers dinsdag tegenover elkaar op het veld stonden in plaats van met elkaar. Van eventuele liefde tussen de twee partners was tijdens het duel weinig te merken. De spelers vlogen erin met harde tackles op - en soms over - het randje.

Felle strijd
Het is de thuisploeg die in de beginfase heel goed wegkomt wanneer Daan Klievink ontsnapt aan de Ravensteinse defensie. De doorgebroken speler wordt zonder pardon tegen de vlakte gewerkt. Waar rood niet onterecht was geweest, houdt de scheidsrechter het bij een gele kaart. De vrije trap wordt naast gemikt.
Wat volgt is een felle strijd waarbij de beste kansen voor Ravenstein zijn. Toch is het SDDL dat scoort. Daan Klievink is in de veertigste minuut alert en pikt een verdwaalde bal op. Vervolgens draait hij richting de goal en schiet het leer in de verre hoek tot grote vreugde van zijn teamgenoten.

Rode kaarten
In de tweede helft schuift coach Lars van Kan zijn routinier Niels Ceelen naar voren van laatste man naar spits in de hoop iets te forceren. Hij werkt hard, maar kan geen potten breken. Het spel wordt intussen steeds gemener. Door het matige optreden van de scheidsrechter loopt de irritatie bij beide teams op. Na een uur spelen is het keeper Marcel van den Heuvel die in de fout gaat. Hij botviert zijn frustratie tijdens het uitkomen op een aanvaller van SDDL. Dit levert hem een enkeltje kleedkamer op. Gijs Aalders neemt plaats onder de lat, maar weet de strafschop van Ties Klievink niet te keren: 0-2.
De aansluitingstreffer valt vrijwel direct. Verdediger Jacques de Vocht brengt bij een voorzet zijn directe tegenstander uit balans. Hiervoor krijgt hij zijn tweede gele kaart en ook hij mag vroegtijdig gaan douchen. Ceelen schiet van elf meter de 1-2 tegen de touwen. Nog een half uur te voetballen met twintig spelers op het veld.
Ravenstein voert de druk op en gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd lijkt deze te vallen, maar de goal wordt afgekeurd vanwege het hinderen van de keeper. Het spel wordt er intussen ook niet vriendelijker op. Regelmatig moeten de verzorgers van Ravenstein en SDDL het veld op na een fikse overtreding. Na ruim anderhalf uur spelen komt het verlossende fluitsignaal.

Competitie
Voor SDDL begint de competitie in de vierde klasse G al op zaterdag 23 september met een wedstrijd in en tegen SV Milsbeek. De aftrap op sportpark De Zwarteweg is om 17.30 uur. VV Ravenstein gaat zondag 24 september op bezoek bij RKVSC in Velddriel. Het duel in de vijfde klasse D begint om 14.30 uur

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties