Kerkdorpen Ravenstein

Dagelijks online en aan de vooravond van de Olympische Spelen van 2020 op NPO 3

VPRO volgt Demense handboogschutter Jan van Tongeren naar de top

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

DEMEN - VPRO De beloften is een nieuw multimediaal project waarbij tien talentvolle sporters worden gevolgd die dromen van de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Op Instagram delen zij hun verhalen over opoffering, volwassen worden en over de soms flinterdunne lijn tussen winst en verlies. Ook de Demense handboogschutter Jan van Tongeren wordt door VPRO De Beloften gevolgd. (foto: David Meulenbeld)

De levens van de sporters zijn tot aan Tokyo2020 te volgen via Instagram en www.vpro.nl/debeloften. Aan de vooravond van de Spelen van 2020 wordt bovendien een documentaireserie uitgezonden op NPO 3. Wie van de beloften weet zich te plaatsen voor Tokyo2020 en wie haakt af?

Zelden zien we hoe de lange weg richting de top van de Olympus eruitziet. Hoe die afslag van het normale leven door veel sporttalenten al op zeer jonge leeftijd genomen wordt.VPRO De beloften volgt niet zomaar talentvolle sporters, maar tien talenten van de buitencategorie. Ze staan allemaal op de drempel van volwassenheid en worden de nieuwe Dafne, Ranomi of Pieter genoemd. De sporters die hun levens de komende jaren zowel online als documentair met het publiek delen, tonen de achterkant van de medaille en laten zien dat succes niet altijd maakbaar is.

Jan van Tongeren
Jan van Tongeren (1998) vond ooit een klein handboogje op zolder bij zijn oma in Brabant en was verkocht. Hij bleek een natuurtalent. In 2016 was Jan al dichtbij deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar door een blessure ging die kans aan hem voorbij. Jan weet nu wat hem te doen staat om de Spelen dit keer wél te halen; fysiek en mentaal sterker zijn dan ooit.

Meer info: www.vpro.nl/debeloften.nl of www.instagram.com/vprodebeloften

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties