Kerkdorpen Ravenstein

Aanvalsleider Jeroen Zegers in spits bij SDDL

'Op een goede dag kunnen we van iedereen winnen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SDDL, de trots van Demen, Deursen-Dennenburg, presteert al jaren vrij constant op een zeer aardig niveau. Aanvoerder Jeroen Zegers (29) is al elf jaar een vaste waarde in het eerste elftal. De balvaste spits fungeert als kapstok voor zijn team. Onder zijn leiding is het doel om dit jaar onderin weg te blijven en te kijken of er misschien nog iets meer te halen valt in de vierde klasse I.

Het verhaal van Jeroen is er eentje als zovelen: op jonge leeftijd wordt hij lid van de lokale voetbalvereniging waar hij via de jeugd doorstroomt naar het eerste elftal. Zijn debuut maakte hij op zijn vijftiende al, vanaf zijn achttiende is hij een vaste waarde in de voorste linies. Jeroen is opgegroeid in Deursen-Dennenburg en woont sinds enige tijd in Ravenstein, maar zijn club is hij na al die jaren gewoon trouw gebleven. “Ik hou ervan om te voetballen”, zegt hij. “Ik kijk altijd uit naar zondag. Naar de wedstrijd, maar ook naar de gezelligheid met het team. Dat is allemaal heel belangrijk. Uiteindelijk draait het toch om winnen. Daar kan ik een dag later nog van nagenieten. Het geeft echt een lekker gevoel.”

Promotie
Het is al jaren geleden dat SDDL promoveerde naar de vierde klasse. Een moment waar Jeroen met veel plezier aan terug denkt: “Oudere sporters en supporters zeiden: 'we hoeven niet te promoveren, want we hebben niets te zoeken in de vierde klasse, het is al mooi dat we de nacompetitie gehaald hebben.' Dat was mede ingegeven door het feit dat we de eerste periode hadden gehaald en daarna waren afgezakt naar de achtste plek. Niemand gaf ons enige kans. Dan is het extra mooi als het wel lukt. De promotie stelden we overigens veilig tijdens het jaarlijkse SDDL-feestweekend. Je snapt natuurlijk wel dat we dat extra goed gevierd hebben. Het eerste seizoen daarna kwamen er flink wat jongens over van de A-jeugd. Dat was precies op het goede moment, want daardoor hadden we een bredere selectie. Anders hadden we het waarschijnlijk niet gehaald.”

Nieuwe regio
Jeroen start met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen, want alle vier de duels in de voorbereiding zijn winnend afgesloten. Daardoor is SDDL een ronde verder in de beker. Zondag 23 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma; thuis tegen SCMH uit Mariaheide. “We zijn in een andere regio ingedeeld, meer richting Den Bosch dan Limburg”, vertelt Jeroen. “Dat betekent dat er voor ons nieuwe en onbekende teams in de competitie zitten. Het vermoeden bestaat dat we daarom een vrij pittig seizoen tegemoet gaan omdat we ploegen tegenkomen met meer ervaring en bredere selecties.”

Ondanks de moeilijkere tegenstanders heeft Jeroen zin om te beginnen. “We moeten de doelstelling misschien iets naar beneden bijstellen ten opzichte van vorig jaar, maar op een goede dag kunnen we in principe van iedereen winnen”, denkt hij. “De keerzijde is dat de andere ploegen ook van ons kunnen winnen als we niet alert genoeg zijn. Het is lastig om die scherpte een heel seizoen vast te houden. We hebben een kleine selectie, maar bijna iedereen is fit. Als we niet geplaagd worden door blessures dan heb ik er vertrouwen in dat we onderin weg kunnen blijven, maar het blijft lastig in te schatten.”

Aanvoerder
Vorig seizoen kwam SDDL heel goed uit de startblokken. Tegen de winterstop voerde de club de tussenstand zelfs aan, maar blessures gooide roet in het eten. “We zakten volledig weg en zijn uiteindelijk zevende geworden”, kijkt Jeroen terug. “Daarbij grepen we net naast een periodetitel. Erg jammer, want er had zeker meer ingezeten.” Ondanks dat het seizoen als nachtkaars uitging, heeft Jeroen er toch een prettige herinnering aan over gehouden. Nadat de vaste aanvoerder een tijdje afwezig was, kreeg hij van de coach de aanvoerdersband. Die draagt hij ook dit jaar.

In zijn rol als aanvoerder neemt de aanvalsleider zijn ploeg mee op sleeptouw. Jeroen is balvast, sterk in duels en beschikt over een goede aanname, ook bij hoge ballen. “Ik heb het overzicht en de rust om de vrije man te vinden”, licht hij toe. “Ik ben niet per se een afmaker, maar meer een kapstok voor de rest van het elftal. Ze weten dat ik altijd aanspeelbaar ben, ook met een tegenstander in de rug. Je moet mij ook echt in de voeten spelen en niet diep sturen. Daarvoor mis ik de snelheid. Ik weet hoe ik mijn sterke punten kan benutten en probeer het team op die manier te helpen.”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties