Kerkdorpen Herpen

5e plaats Inge van Caspel en 6e plaats voor Rick van der Ven

Door Frits van der Ven

NIMES/SCHAIJK - Vandaag werden in het Franse Nimes de kwalificatierondes en de 1/16e t/m 1/2e finales geschoten van de 3e Indoor World Cup. Rick van der Ven en Inge van Caspel van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk deden hier goede zaken. Na eerst 2 kwalificatierondes van elk 30 pijlen over een afstand van 18 meter te hebben geschoten gaan de beste 32 schutters de strijd aan in de eliminatie rondes waarbij de winnaar doorgaat en de verliezer uit het toernooi vliegt. Bij de Recurve gaan de finale rondes volgens het SET-systeem (winnaar 2 punten, verliezer 0 punten en bij gelijke score ieder 1 punt). Diegene die het eerst 6 setpunten heeft is de winnaar van deze ronde. Bij een 5-5 setstand volgt een shoot-off waarbij de schutters met 1 pijl het blazoen zo kort mogelijk bij het midden moeten zien te treffen. Diegene die dat het beste lukt wint de match. Bij de Compound gaan de finale rondes op score waarbij diegene die met 15 pijlen de hoogste score heeft gehaald de match wint. Bij gelijke stand volgt ook hier een shoot-off met één pijl.

Compound Dames

Inge van Caspel heeft zich als 4e weten te ranken met scores van 292 & 295 punten een totaal van 587 punten. In de 1/16e finale kwam zij de Française Laure De Matos tegen die zij met 147-146 punten wist te verslaan. De volgende tegenstander in de 1/8e finale was de Amerikaanse Christie Colin die met 148-143 geen kans maakte. Vervolgens volgde in de 1/4e finale de Zuid-Afrikaanse Jeanine van Kradenburg die na een 2 punten achterstand toch wist terug te komen en uiteindelijk met 1 puntje voorsprong (146-147) wist te winnen. Inge van Caspel eindigde uiteindelijk deze 3e World Cup op een knappe 5e plaats.

Recurve Heren
In de Olympische discipline Recurve wist Rick van der Ven zich met scores van 296 & 294 punten een totaal van 590 punten op een 7e plek te ranken. In de 1/16e finale kwam hij de Ier Micheal Irwin tegen die met 6-2 aan de kant gezet werd. De Duitser Daniel Hartmann wist in de 1/8e finale geen vuist te maken tegen Rick en ging ook met 6-2 uit het toernooi.
In de 1/4e finale kwam Rick de als 2e geplaatste Koreaan Byeong Yeon Min tegen, die in zijn vorige ronde alleen maar 10en had geschoten. In de eerste set zette Rick 3x een 9 op de kaart tegen 3x een 10 van Min, waardoor Rick op 0-2 achterstand kwam.
Hierna plaatste Rick 4 sets op rij alle pijlen in de 10, echter de Koreaan deed dat ook waardoor Rick helaas met 4-6 setpunten verloor. Rick van der Ven eindigde hiermede op de 6e plaats in deze 3e World Cup.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties