Herpen

Meerdaags wielerevenement in Maashorst

Veel fietsactiviteiten op Bike Festival Brabant

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - In de bossen van Herperduin en De Maashorst vindt het eerste weekend van september Bike Festival Brabant plaats. Het evenement staat ook dit keer geheel in het teken van de wielersport met meervoudig kampioenen Bart Brentjens en Daphny van den Brand als ambassadeurs. Gastheer voor de vijfde editie is Paviljoen De Kriekeput. Vanaf daar vertrekken alle tochten en op het terrein vinden diverse activiteiten plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september. De opbrengst van het weekend gaat grotendeels naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

De MCO Herperduin Classic is een nieuwe MTB-toertocht.

De 24-uursrace loopt als rode draad door het weekend, maar er is veel meer te doen op en rondom het terrein van De Kriekeput. Denk aan de 4-uursrace, de 6-uursteamrace en de 3-uurs Rotary-and-the-Bikery-race. Op zaterdagavond is er een BenefietSavond van zeven kleine gangen voor de nieuwe woongroep De Vlinder in Schaijk.

Herperduin Classic
Mountainbikeclub Oss introduceert tijdens Bike Festival Brabant de Herperduin Classic. Het gelijknamige natuurgebied is met zijn stuifduinen, bossen en vennen het decor voor deze nieuwe MTB-toertocht. Er kan zondag 3 september tussen 8.30 en 10 uur gestart worden vanaf De Kriekeput. Met afstanden van 24, 42 en 57 kilometer kan iedere mountainbiker deelnemen. Door de vele kilometers singletrack en de hoogtemeters zijn de routes uitdagender dan de afstanden doen vermoeden.
Tijdens de MCO Herperduin Classic gaan deelnemers over paden die normaal niet toegankelijk zijn. Halverwege de tocht is een pauzeplaats ingericht. Bij de finish kun je uitrusten op het terras en de laatste loodjes van de 24-uursrace meemaken. Voor NTFU-leden bedraagt het inschrijfgeld 4 euro, niet-leden betalen 6 euro. Deelname voor de jeugd tot en met 16 jaar is gratis.

Kidz & Ride
De zonneweide bij De Kriekeput wordt omgetoverd tot een grote fietsspeeltuin voor kinderen. Op een afgeschermd parcours kunnen zij zaterdag en zondag op hun fiets aan allerlei spelletjes en wedstrijden meedoen. Probeer de fietswippen, het trailparcours, de grasbaan of de slakkenrace. Op zaterdag is het terrein de hele dag vrij toegankelijk, op zondag kun je er terecht wanneer er geen wedstrijden zijn. Alle fietsen zijn toegestaan, mits ze in veilige staat verkeren en goed werkende remmen hebben.
Het programma op zondag start om 10.30 uur met een loopfietsenwedstrijd voor kinderen van 4 en 5 jaar. Aansluitend is er om 10.45 uur voor basisschooljeugd uit de onderbouw een snelheidswedstrijd. De bovenbouw mag de borst nat maken voor vier wedstrijden achter elkaar: op gras, slowbiking, trailparcours over pallets en een slalomrace. Zij beginnen om 11.05 uur. De prijsuitreiking voor alle drie de onderdelen is om 11.45 uur. Leerlingen in het voorgezet onderwijs tot en met 16 jaar mogen om 12.30 uur ook meedoen aan de four track races. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 2 september via info@fietsclinicsnederland.nl. Vergeet niet je naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd en de klasse waarin je wil rijden te vermelden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?