Herpen

'Iedereen kan meedoen in zijn eigen tempo'

Oerrace Dunes Games, start van Oerfestival De Maashorst

Door Simone van de Wijdeven

MAASHORST – Banden, boomstammen, kettingen, zandzakken, netten, je kunt het zo gek niet verzinnen of het obstakel zit wel ergens in het parcours verwerkt. Hou je van een stoere uitdaging, lekker fysiek bezig zijn? Dan mag je de obstacle run van 14 oktober niet missen. Vanaf 10 uur starten de rondes van de Dunes Games in het kader van Oerfestival De Maashorst. Onder begeleiding van initiatiefnemers Martijn van Gessel (44) en Ybe Verreijt (52) kunnen jong en oud, in teams of individueel, beginners en gevorderden, zich uitsloven in de obstacle run in Herperduin. May the odds ever be in your favor!

“We zijn twee jaar geleden begonnen met het trainen voor obstacle runs in Herperduin. Samen met een vriend deden we al mee aan dit soort wedstrijden in de Benelux. We zochten een plek in de buurt om te kunnen trainen. In Herperduin heb je water, zand, modder, hoogteverschillen, dus een unieke plek om onze sport te beoefenen”, vertelt Martijn van Gessel.
Elke woensdag trainen ze met een steeds groter wordende groep. “We zijn gestart met een vaste club van tien man. Vorig jaar voor de zomer telden we 30 deelnemers, dit jaar 45. Het is een gemixte groep. Geslacht, leeftijd en niveau zijn niet belangrijk. Iedereen kan meedoen in zijn eigen tempo.”

Twee afstanden
Er worden bij de Dunes Games twee parcours uitgezet, een van 2,5 kilometer, de ander van 6 kilometer. “We willen proberen steeds twee teams tegen elkaar te laten strijden. Het is laagdrempelig. Het is zowel voor gezinnen, tieners als volwassenen.”
Om zoveel mogelijk jongere deelnemers aan te trekken, gaan Martijn en Ybe de komende weken enkele scholen af in Oss om gymlessen te verzorgen en de jeugd te motiveren om deel te nemen aan de spelen. “Op dit moment hebben zich 15 teams ingeschreven. Ze komen niet alleen uit de regio, maar ook van ver zoals Deventer, Nietap bij Groningen, Enschede, Breda, Nijmegen, Venlo, Den Bosch. Dat geeft toch wel aan dat obstacle runs populair zijn.” Volgens Martijn is dat ook niet vreemd. “We doen deze sport omdat het een unieke energie geeft. Je moet het zelf ervaren. Voor de een is 5 kilometer, voor de ander 50 kilometer een uitdaging. Maar het aantal kilometers is niet belangrijk. Ieder sport op zijn eigen niveau en het overwinningsgevoel geldt voor iedereen of je nou 2, 10 of 50 kilometer doet. Daarbij is het een sport waar je elkaar moet helpen. De een kan goed over de muren klimmen, de ander is beter in banden trekken. Als team moet je met z’n allen over de streep komen, dus is de samenwerking noodzakelijk. Dat verbindt.”

Maak een eigen vlag
Als extra uitdaging, nodigen Martijn en Ybe ieder team uit om een eigen vlag te maken. “Verzin een teamwapen, gebruik het logo van het bedrijf en zet dat op een vlag. Je zult merken dat je, zodra je met het hele team over de finishlijn bent en je plant die vlag, een enorme onderlinge verbinding voelt: We hebben het toch maar samen gedaan! En wil je helemaal een gevoel van saamhorigheid creëren, trek dan allemaal dezelfde outfit aan! Het werkt. Obstacle run: deze sport doe je eigenlijk alleen, maar je bent nooit alleen.”

Vakantiepark Herperduin, zondag 14 oktober vanaf 10 uur. Inschrijven via www.bezoekdemaashorst.nl/oerfestival/opening/oerkracht-area.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties