Schaijk

Rick van der Ven met TeamNL zevende op Olympische Spelen

Door Frits van der Ven van Handboogschutterij De Vriendenkring 1897

RIO DE JANEIRO/SCHAIJK - Zaterdag 6 augustus werden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de eliminatierondes voor de handboogteams verschoten. Hierbij schieten van elk land de drie schutters ieder per set twee pijlen, zodat na zes pijlen de setstand bepaald kan worden. Het team met de meeste punten krijgt twee setpunten, de verliezer nul en bij gelijke stand ieder één punt.

Rick van der Ven tijdens Team Olympische Team Eliminaties in Rio de Janeiro

Het team dat het eerst vijf setpunten heeft gaat naar de volgende ronde. Mocht echter na vier sets de stand gelijk zijn dan moet een shoot-off bepalen welk team er met de winst vandoor gaat. Tijdens de shoot-off schiet elke schutter slechts één pijl, het team die dan de meeste punten heeft wint, mocht echter de score gelijk zijn zal voor de winst gekeken worden welk team de pijl het dichtst bij het midden heeft geschoten.

Spanje en Korea
Doordat vrijdag de kwalificatie niet helemaal als gepland gelopen was, zat het Nederlands Team in een poule met een zware uitdaging qua tegenstanders. Rick van der Ven van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk nam het in de achtste finale samen met zijn teamgenoten Sjef van den Berg en Mitch Dielemans op tegen het Spaanse Team dat als achtste gerankt was. Het Nederlandse Team presteerde als vanouds en gaf de Spanjaarden geen kans, met een overtuigende 5-1 overwinning ging TeamNL door naar de kwartfinale.
Hier troffen zij het als eerste geplaatste en gedoodverfde favoriet Korea. De Koreanen lieten door magistraal schieten zien waarom zijn Olympisch Kampioen gingen worden. Zij waren voor de Nederlanders een maatje te groot en wonnen met 6-0. Daarmee behaalt TeamNL alsnog een mooie zevende plaats op de Olympische Spelen.

Individueel
Woensdag om 22.36 uur komt Van der Ven in de individuele eliminatie weer in actie. Hijtreft Engelsman Patrick Huston. Mocht hij die verslaan dan is wederom een Koreaan, Ku Bonchan, de tegenstander. Voor de Nederlander is het een mooie uitdaging om hem aan zijn lijstje 'verslagen Koreanen' toe te voegen. Tijdens de Olympische Spelen in Londen wist Rick de als eerste geplaatste Koreaan Im Dung Hyun met 7-1 te verslaan. Niets is onmogelijk, maar het is zeker een uitdaging. "Het schieten voelde vandaag weer goed en ik ga hier m'n uiterste best voor doen" zegt Van der Ven strijdlustig.

Rick van der Ven tijdens Team Olympische Team Eliminaties in Rio de Janeiro

Rick van der Ven tijdens Team Olympische Team Eliminaties in Rio de Janeiro

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties