Kerkdorpen Herpen

Rick van der Ven kwalificeert als 27e voor Olympische Spelen

Door Frits van der Ven van Handboogschutterij De Vriendenkring 1897

RIO DE JANEIRO/SCHAIJK - Vrijdag 5 augustus vonden voor de handboogschutters de kwalificatierondes voor de Olympische Spelen plaats. Tijdens deze twee rondes van 36 pijlen over een afstand van 70 meter werd bepaald wie er tegen wie gaat schieten in de individuele eliminatierondes die vanaf maandag van start gaan. Tevens wordt er door het optellen van de drie schutters per land bepaald tegen welk ander team men moet gaan schieten. Deze wedstrijden vinden zaterdag 6 augustus al plaats en gaan direct door tot aan de gouden finale.

Rick van der Ven (rechts) tijdens kwalificatie in Rio de Janeiro.

Rick van der Ven van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk wist zich tijdens de kwalificatie met scores van 334 en 329 punten en een totaal van 663 punten als 27e te kwalificeren. Dat houdt in dat hij woensdag 10 augustus om 22.36 uur aan aan moet treden tegen de Engelsman Patrick Huston.

Samen met Sjef van den Berg en Mitch Dielemans wist Rick van der Ven het Nederlandse Team als negende te kwalificeren. Zij schieten zaterdag om 14.25 uur in de achtste finale tegen het Spaanse Team, dat als achtste geplaatst is. Wanneer zij winnen, treffen Rick, Sjef en Mitch in de aansluitende kwartfinales het als eerste gekwalicifeerde Koreaanse Team.

De uitslagen zijn te volgen via https://worldarchery.org/competition/14870/rio-2016-olympic-games#/ en http://info.ianseo.net/Finals/brackets.php?type=1&Event=RM

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties