Kerkdorpen Herpen

Na thuiskomst uit China hebben de schutters wederom weinig tijd om uit te rusten, van 20-26 mei staat de derde WorldCup in het Turkse Antalya al weer op het programma.

Rick van der Ven 9e tijdens WorlCup Shanghai

Door Frits van der Ven

12 mei 2019, Shanghai/Schaijk

Onderweg naar het WereldKampioenschap Outdoor (10-16 juni in ’s Hertogenbosch) moeten de Nederlandse handboogschutters diverse internationale wedstrijden verschieten. Afgelopen week waren Rick van der Ven en Inge van Caspel in het Chinese Shanghai om daar de tweede WorldCup te verschieten. De leden van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk wisten weer mooie scores neer te zetten.

Rick van der Ven

Recurve Heren
Rick van der Ven wist tijdens de kwalificatierondes scores van 337 & 330 te noteren. Met een totaalscore van 667 punten had hij zich als 13e geplaatst voor de eliminatierondes.
Vanwege zijn goede plaatsing had Rick in de 1/48e finale een bye (geen tegenstander) waardoor hij meteen doorstroomde naar de 1/24e finale waar hij een zeer spannende strijd voerde tegen de Spanjaard Trujillo Miquel Pifarre. Beide schutters kwamen tot 5 setpunten waardoor een shoot-off moest gaan bepalen wie er door mocht naar de volgende ronde. Beide schutters wisten hun pijl in de 9 te zetten, echter die van Rick van der Ven zat dichter bij heth midden van het blazoen waardoor hij de winst naar zich toe trok.
In de 1/16e finale was de Chinees Hao Feng de volgende tegenstander. Rick overtuigde hier door met 6 – 2 setpunten de winst te pakken.
Tijdens de 1/8e finale was de als vierde geplaatste Amerikaan Brady Ellison de volgende tegenstander. De Amerikaan liet zien zeer goed in vorm te zijn door 3 perfecte series van 30 punten neer te zetten waarmee Rick van der Ven met 0 – 6 setpunten het toernooi op een toch zeer verdiende 9e plaats eindigde.

Samen met het Nederlandse team met Sjef van den Berg en Steve Wijler wisten ze zich met 2004 punten als derde te plaatsen voor de eliminatierondes.
Door hun goede plaatsing had het team in de 1/12e finale een bye.
Tijdens de 1/8e finale moesten ze het opnemen tegen het team uit Bangladesh. In een zenuwslopende wedstrijd wist het team uit Bangladesh boven zich uit te stijgen en helaas het Nederlandse team met 3 – 5 setpunten te verslaan die daarmee op een 9e plaats eindigden.

Compound Dames
Inge van caspel wist zich met scores van 331 & 340 punten en een totaal van 672 punten als 34e te ranken tijdens de kwalificatie.
In de 1/24e finale tegen de Maleisische Asmi Nurul Syazhera Mohd stond Inge zeer goed te schieten en was het spannend tot de laatste pijl. Helaas kwam Inge met een score van 142 tegen 143 punten van de Maleisische net één puntje te kort om een shoot-off af te dwingen en eindigde Inge op een 33e plaats.

Na thuiskomst uit China hebben de schutters wederom weinig tijd om uit te rusten, van 20-26 mei staat de derde WorldCup in het Turkse Antalya al weer op het programma.

vlnr Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Steve Wijler

Rechts Rick van der Ven

Links Inge van Caspel

Inge van Caspel

Inge van Caspel en Rick van der Ven

Wedstrijdlocatie Shanghai

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties