Kerkdorpen Herpen

Rick van der Ven 5e op WK-Indoor te Yankton

Door Frits van der Ven

16 februari 2018, Yankton/Schaijk

In het Amerikaanse Yankton worden momenteel de Wereld Kampioenschappen Indoor verschoten. Handboogschutter Rick van der Ven neemt daar momenteel niet geheel onverdienstelijk aan deel.
Bij de Recurve Heren wist hij zich donderdag met scores van 293 & 295 punten en een totaal van 588 punten individueel als 14e te kwalificeren voor de eliminatierondes. Met zijn Nederlandse teamgenoten Sjef van den Berg en Steve Wijler wisten ze zich zelfs als 1ste te plaatsen voor de teameliminaties die op zaterdag zullen plaatsvinden.

Rick van der Ven

In de 1/16e finale moest Rick het opnemen tegen de Rus Bair Tsybekdorzhiev. In een spannende strijd wist Rick van der Ven de Rus met 6-4 setpunten te verslaan.

Tijdens de 1/8e finale moest Rick het opnemen tegen zijn teamgenoot Steve Wijler. De twee gaven elkaar niets cadeau waardoor het bij een setstand van 5-5 punten tot een shoot-off kwam. Na de eerste shoot-off met scores 10-10 kon de scheidsrechter niet bepalen wie er het dichts bij het midden zat waardoor er een tweede shoot-off geschoten moest worden. Zie voor filmpje hiervan de volgende link https://www.facebook.com/WorldArchery/videos/10155481781823403/?hc_ref=ARQhO82TGFD46ygBKWpUVElhgywR9qY4dcO6YlOj6C4vxKigNYNd_0hIS1h98_LS-_w
Rick noteerde hier wederom een 10 tegen een 9 van Steve waardoor Rick van der Ven door ging naar de 1/4e finale.

Daar kwam Rick de Australiër Taylor Worth tegen en wederom gaven de schutters elkaar niets cadeau met weer als gevolg een shoot-off.
Wederom hadden beide schutters een 10, echter oordeelde de scheidsrechter dit maal dat de pijl van de Australiër iets dichter bij het midden zat dan die van Rick. Rick van der Ven eindigde hierdoor zijn individuele tournooi op een mooie 5e plaats.

Zaterdag zal Rick van der Ven samen met zijn teamgenoten om 16:10 uur beginnen aan de team eliminaties.

Uitslagen zijn via de volgende links te volgen;
http://ianseo.net/Details.php?toId=3116
https://info.ianseo.net/?tourid=374 (vermelde tijden zijn locale tijden en er dient 7 uur bij opgeteld worden voor NL tijden)

Foto's zijn van World Archery

vlnr Steve Wijler en Rick van der Ven

Steve en Rick wachten beoordeling scheidsrechter af na shoot-off

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties