Kerkdorpen Herpen

Rachel van der Ven 2e op Face-2-Face toernooi

Door Frits van der Ven

29 oktober 2017, Merksplas/Schaijk

Zondag werd in het Belgische Merksplas het Face-2-Face toernooi verschoten voor junioren.
Rachel van der Ven van De Vriendenkring 1897 deed daar mee in de gemengde klasse Recurve.
Tijdens het F2F starten de handboogschutters met het poule systeem. Per baan staan 4 schutters, die om beurten tegen elkaar 12 pijlen schieten over een afstand van 18 meter. De schutter die na 12 pijlen de hoogste score heeft krijgt 2 punten, de verliezer 0 en bij gelijke stand ieder 1 punt. Na 3 onderlinge duels bepaald het aantal punten van elke schutter wie in welke volgende poule staat, waarbij alle schutters weer deelnemen.
In deze tweede poule gaat het hetzelfde als in de eerste poule, echter na de 3 onderlinge duels gaan enkel de 2 hoogst gerankte schutters door naar de halve finales waar men gaat strijden wie er naar de Gouden finale mag en wie naar de Bronzen finale mag gaan.

Rachel van der Ven tijdens haar Gouden Finale

Rachel van der Ven wist zich goed door het toernooi heen te schieten, in de eerste poulerondes wist ze met mooie scores alle matches te winnen (6 setpunten).
In de tweede pouleronde herhaalde Rachel dit door wederom alle matches te winnen (6 setpunten) waarmee zij door ging naar de halve finale.
Vanaf de halve finales worden deze via het setsysteem geschoten waarbij na elke 3 pijlen de hoogst scorende schutter 2 setpunten krijgt, de verliezer 0 en bij gelijke stand ieder 1 setpunt. De schutter die het eerste 7 setpunten heeft is winnaar.
In de halve finale nam Rachel van der Ven het op tegen de Belg Yannick Wouters. In een spannend duel wist Rachel de match met 6-4 setpunten naar zich toe te trekken waarmee ze zich plaatste in de Gouden finale.
Hier kwam Rachel de Belg Brian Reinders tegen die ze in de eerste poule ronde in een spannend duel had weten te verslaan. Tijdens deze finale waren schutter en schutster wederom goed aan elkaar gewaagt echter scoorde Brian in 3 beurten een enkel puntje meer dan Rachel waarmee de eindstand op 1-7 setpunten uitkwam en Rachel van der Ven in een direct “gevecht” met de heren een knappe tweede plaats in de wacht sleepte.

Meer foto's en info;

http://devriendenkring1897-schaijk.nl/

https://www.facebook.com/devriendenkring1897/

vlnr Rachel van der Ven - Brian Reinders - Yannick Wouters

Rachel van der Ven tijdens haar Gouden Finale

Poule ronde

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties