Kerkdorpen Herpen

Openingsschot Rick van der Ven al voor opening Olympische Spelen

Door Frits van der Ven van Handboogschutterij De Vriendenkring 1897

SCHAIJK - Rick van der Ven van Handboogschutterij De Vriendenkring 1897 is zaterdag 30 juli samen met het Nederlands Olympisch Team vertrokken naar het Braziliaanse Rio de Janeiro om aan zijn tweede Olympische Spelen deel te nemen. Ondanks allerlei extra veiligheidsmaatregelingen en controles op en rondom Schiphol wist TeamNL zonder problemen en met slechts een kleine vertraging te vertrekken.

vlnr. Rick van der Ven, Mitch Dielemans & Sjef van den Berg

Op vrijdag 5 augustus, nog voor de opening van de Spelen, is Van der Ven net als tijdens de Spelen in Londen wederom één van de eerste Nederlanders die in actie komt en zijn pijlen schieten tijdens de kwalificatie waaraan enkel de 64 beste handboogschutters van de wereld deelnemen.

Eliminatierondes
Door dit zeer selecte deelnemersveld gaan hier dan ook, in tegenstelling tot de kwalificaties tijdens de wereldbekerwedstrijden, alle deelnemers door naar de eliminatierondes die na de opening van de Spelen plaatsvinden. Daarin neemt de best gerankte schutter op het de 64e gerankte schutter, de tweede gerankte schutter neemt het op tegen de 63e gerankte schutter enzovoorts.

Samen met zijn teamgenoten Sjef van den Berg en Mitch Dielemans bepaalt Van der Ven op vrijdag waar zij als Nederlands Team starten. Doordat de teameliminaties en -finales direct op zaterdag zijn, kunnen de handboogschutters de openingceremonie niet bijwonen.
De individuele eliminaties vinden ergens van maandag tot en met woensdag plaats. De exacte dag is nu nog niet bekend. Deze wordt bepaald door de behaalde positie tijdens de kwalificatieronde.

Programma
De individuele en teamkwalificatie is vrijdag 5 augustus van 14 tot 17 uur lokale tijd. Een dag later zijn van 14 tot 15.40 de achtste finales. Om begint 19 uur de kwartfinale. Ze schieten direct door tot en met de finale. De verwachte eindtijd van het teamschieten is 22.45 uur.
Op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 augustus vinden eliminaties plaats in de 1/32 en 1/16 rondes. Dit gebeurt op die dagen tussen 14 en 17.55 uur en van 20 tot 22.40 uur. Op woensdag gaan ze zelfs langer door, tot 23.55 uur. Wanneer Van der Ven precies moet schieten is afhankelijk van zijn kwalificatie.
Vrijdag 12 augustus zijn van 14 tot 15.45 uur de achtste finales. Daarna begint om 20 uur de kwartfinale. Die avond gaan de schutters door tot er een winnaar is. Die wordt rond 22.10 uur verwacht.

In Rio de Janeiro is het vijf uur vroeger dan in Nederland. Waarschijnlijk wordt een klein deel van de handboogwedstrijden door de NOS op televisie uitgezonden. De rest is via internet te volgen op de link http://nos.nl/rio2016/

Rick van der Ven in aktie tijdens Test Event in Rio

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties