Kerkdorpen Herpen

Ook goud voor Nederlands Handboogteam tijdens GrandPrix in Roemenië

Door Frits van der Ven

13 april 2019, Boekarest/Schaijk

Na een week eerder in Turkije al succesvol te zijn geweest ging het Nederlandse Team met Rick van der Ven vorige week in het Roemeense Boekarest de Europese GrandPrix verschieten. Dit deden ze wederom met het nodige succes.

Medaille uitreiking

Recurve Recurve Individueel
Tijdens de kwalificatie wist Rick van der Ven zich met scores van 340 & 338 punten en een totaal van 678 punten als 4e te plaatsen voor de eliminatierondes.
Door zijn goede plaatsing had Rick in de 1/48e & 1/24e finale een bye (geen tegenstander).
In de 1/16e finale nam hij het op tegen de Spanjaard Alvaro Simo waar Rick met 6-2 setpunten de overwinning pakte.
Tijdens de 1/8e finale tegen de Pool Kacper Sierakowski werd het een spannende match die tot 5-5 setpunten kwam waardoor een shoot-off moest bepalen wie er door ging naar de volgende ronde. Rick plaatste hier een perfecte 10 tegen een 8 van de Pool waarmee Rick doorging.
In de 1/4e finale wist Rick de Fransoos Thomas Chirault redelijk eenvoudig opzij te zetten met 7-1 setpunten.
Aangekomen in de 1/2e finale was de Duitser Florian Kahllund net te sterk 0-6 setpunten en zou Rick voor het Brons moeten gaan schieten.
In de Bronzen finale moest Rick het opnemen tegen de Rus Artem Makhnenko. In een spannend strijd gaven ze elkaar weinig toe maar uiteindelijk wist de Rus met 4-6 setpunten de match naar zich toe te trekken waarmee Rick van der Ven op de 4e plaats net langs het podium eindigde.

Recurve Recurve Team
Tijdens de Teammatches liet het Nederlandse Team bestaande uit Rick van der Ven, Steve Wijler en Sjef van den Berg zien dat ze goed in vorm waren. Na eerder al een Europees Record te hebben geschoten wisten ze zich in de 1/8e finale met 6-0 aan Oostenrijk voorbij te schieten.
In de 1/4e finale moest ook het Poolse team met 5-3 setpunten wijken.
De 1/2e finale was weer een zenuwslopende en spannende wedstrijd, De Oekraïners weerden zich kranig en brachten het tot een 4-4 setstand waardoor een shoot-off de beslissing zou moeten gaan geven. Het Nederlandse Team wist met haar pijlen net iets beter te plaatsen waarmee ze voor het Goud mochten gaan.
In de Gouden finale walste het Nederlandse team met 5-1 setpunten over het Franse team heen en mochten de gouden medailles in ontvangst nemen.

 

 

Foto's van ArcheryEurope

 

Rick van der Ven in actie

vlnr Sjef van den Berg - Rick van der Ven - Steve Wijler

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties