Kerkdorpen Herpen

ONK-Archery-Attack Goud voor Rick van der Ven met Nederlands Team

Door Frits van der Ven

28 mei 2017, Scheveningen/Schaijk

In Scheveningen vond in het Beachvolleybal Stadium het eerste Open Nederlands Kampioenschap Archery-Attack plaats.
In de diverse kwalificatie rondes moesten de teams trachten zoveel mogelijk punten bijeen te schieten.
Deze konden ze behalen door schijfjes uit het bord van hun tegenstander te schieten en door de tegenstanders zelf te raken met hun pijlen. Dit alles gebeurde in het rulle strandzand waarbij men achter diverse objecten bescherming kon zoeken.
Uiteraard schoot men niet met dezelfde pijlen en bogen zoals dat men tijdens de Olympische Spelen gebruikt daar dit levensgevaarlijk zou zijn.

ONK-Archery-Attack

De diverse teams traden aan met beschermende maskers en gebruikten lichte bogen met pijlen die van grote rubberen doppen voorzien zijn zodat men de tegenstanders alleen raakte, maar niet verwond.
Het Nederlandse Team bestaande uit Rick van der Ven, Rick van den Oever, Mitch Dielemans, Jesher Appels, David van der Spek, Jan van Tongeren en Steve Weijler had zich ingeschreven onder de naam "Zand erover" om als teambuilding eens deel te nemen aan een andere discipline.
Men wist zich goed te weren in de kwalificaties waardoor men terecht kwam in de eliminaties en uiteindelijk ook in de Gouden Finale.
In een zeer spannend duel tegen het team van "De draken" wist het Nederlands Team uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken waarmee zij Open Nederlands Kampioen werden.

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

ONK-Archery-Attack

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties