Kerkdorpen Herpen

Dennis Ermers begint aan zijn dertiende seizoen in het eerste elftal

‘OKSV is een hele hechte club, iedereen kent elkaar’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OVERLANGEL – Zondag 16 september, 16.15 uur. Een memorabel moment op ‘Het Veldje’ aan de Kerkstraat in Overlangel. In de allerlaatste minuut van het bekerduel tussen de aartsrivalen OKSV en Herpinia valt het winnende doelpunt. Verdediger Dennis Ermers (28) beslist de immer beladen derby met 3-2 in het voordeel van de groen-zwarte brigade uit Overlangel en kroont zich daarmee tot de matchwinner.

Vlak voor tijd de winnende maken tegen buurman Herpinia, dat vraagt natuurlijk om een reactie van de hoofdpersoon in kwestie. Hebben we hier van doen met een echte goalgetter?
Dennis Ermers: “Ja, zeker weten! Ik loop gemiddeld één op drie. Om de drie seizoenen pik ik wel een doelpuntje mee, haha. Maar dit was wel heel speciaal, scoren tegen Herpinia.”

Dennis Ermers, die in het dagelijks leven bodemonderzoek doet bij een ingenieursbureau, komt oorspronkelijk uit Keent. “Maar ik voetbal al mijn hele leven bij OKSV. Heb de hele jeugdafdeling bij de club doorlopen, van de F’jes tot de B-junioren. Omdat OKSV geen A-juniorenelftal had ben ik vanuit de B rechtstreeks naar de selectie van het eerste gegaan. In het begin speelde ik nog zaterdags bij de B1 en zat ik zondags op de bank bij het eerste, maar na één seizoen heb ik me vast in het eerste elftal gespeeld. Ik ga nu aan mijn dertiende seizoen in OKSV 1 beginnen.”

Opkomende linksback
Hoewel Dennis van oorsprong een centrale verdediger is, speelt hij alweer enige tijd als linksback. Met zijn loopvermogen gaat hij vaak over zijn directe tegenstander heen en trekt hij mee ten aanval. “Dan probeer ik assists te geven aan onze aanvallers.” Maar ook puur verdedigend staat de rechtspoot zijn mannetje. “Ik ben inderdaad rechtsbenig. Het grappige is dat mensen van de tegenpartij vaak roepen: ‘hij is stijf links’, maar dat is dus helemaal niet zo, haha. Een rechtsbenige linksback komt nu eenmaal niet zo vaak voor. Veel hinder ondervind ik er overigens niet van dat ik rechts ben, het gaat eigenlijk steeds beter met mijn linkerbeen. Alleen het koppen is een zwak punt van mij.”

In juni 2017 promoveerde OKSV verrassend naar de 4e klasse na een overwinning op Achilles Reek. Maar na één seizoen zijn jullie alweer terug in de vijfde klasse.
“Vorig seizoen was een tegenvaller. We hebben maar één keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en de rest van de wedstrijden verloren. In een hoop duels waren we echt niet de mindere, maar kregen we vlak voor tijd een goal tegen. Het zat gewoon niet mee. De voornaamste oorzaak was dat we eigenlijk een te smalle selectie hadden. OKSV is maar een klein clubje, waardoor we blessures en schorsingen niet zo goed kunnen opvangen. Maar ondanks de vele nederlagen bleef de sfeer in het team goed, we gingen niet tegen elkaar lopen mekkeren. Dat tekent de club OKSV.”

Wat verwacht je van komend seizoen?
“We zijn ingedeeld in de vijfde klasse D, met voor het merendeel onbekende tegenstanders. Jammer, want we spelen eigenlijk maar tegen vier teams uit de buurt: DESO, MOSA, Ruwaard en SBV. De rest ligt allemaal een stuk verder weg. Doordat we de meeste tegenstanders niet kennen is het moeilijk om een voorspelling te doen. We moeten vooral van onze eigen kracht uitgaan. Ons doel is om in de middenmoot of subtop mee te draaien en als het even kan een periodetitel te pakken. Dan speel je nacompetitie en wanneer je dan in de juiste flow zit kan er van alles gebeuren.”

Je speelt al je hele leven bij OKSV. Wat is de charme van de club?
“Dat we allemaal vrienden van elkaar zijn. Iedereen kent elkaar en ook doordeweeks gaan we veel met elkaar om. OKSV is een hele hechte vereniging, een vereniging waarvoor we allemaal door het vuur gaan.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties