Kerkdorpen Herpen

Verdedigende middenvelder Erwin van Summeren uit Overlangel

'OKSV gaat voor handhaving in de vierde klasse'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OVERLANGEL - OKSV stelde vorig seizoen in de nacompetitie promotie veilig door punten te pakken tegen Milheezer Boys en Achilles Reek. Daarom komt de voetbalvereniging uit Overlangel dit jaar uit in de vierde klasse. Verdedigende middenvelder Erwin van Summeren (25) kijkt vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen vol kansen en streekderby's.

Op jonge leeftijd wordt Erwin lid van OKSV en gaat in de F'jes voetballen. Hij heeft het geluk dat hij onderdeel is van een grote lichting, dus hij kan tot en met de A in de jeugd blijven spelen. Eigenlijk heeft hij altijd in hetzelfde team gezeten. Acht jaar geleden, op zijn zeventiende, maakt hij de overstap naar het eerste elftal van Overlangel.

'Mooie positie'
Sinds een paar jaar staat Erwin voornamelijk gepositioneerd als verdedigende middenvelder. “Daar gaat mijn zeker voorkeur naar uit”, zegt hij. “Het is mooie plek om te voetballen. Vaak heb je een goede speler als directe tegenstander. Het is een uitdaging om die uit te schakelen. Verder kun je af en toe met de aanvallers mee naar voren. Je bent sowieso veel in balbezit en kunt mee de lijnen uitzetten. Het liefst heb ik de bal in de voet. Op het gebied van snelheid kom ik wat tekort.”

Promotie
Het absolute hoogtepunt in Erwins twintigjarige voetbalcarrière is nog vrij recent. “Dat is zonder meer de promotie naar de vierde klasse”, vertelt hij. “We hadden een goed seizoen gedraaid. Na wat opstartproblemen zijn we na een wedstrijd of zeven aangehaakt. Vlak voor het einde hadden we nog vier punten nodig. Uitgerekend tegen koploper SCMH uit Mariaheide pakten we er drie in de voorlaatste wedstrijd. Ik maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat voelde goed.”
De eerste wedstrijd in de nacompetitie is tegen Milheezer Boys. “We kwamen één-nul voor, maar mochten achteraf niet klagen met een gelijkspel. De volgende wedstrijd was thuis tegen Achilles Reek. Daarvoor was ik helaas geschorst, een persoonlijk dieptepunt. We wonnen met drie-één. De promotie hebben we uitbundig gevierd in De Petjesbar, dat kon toen nog.”

Derby's
OKSV zit in een competitie met veel streekgenoten. “We spelen onder meer tegen Achilles Reek, Herpinia, SDDL en SES Langenboom”, somt Erwin op. “Allemaal ploegen uit de directe omgeving, derby's dus. Niet alleen leuk voor ons, maar zeker ook voor het publiek. Die wedstrijden leven veel meer. Vooral Herpen zal getergd zijn. Twee seizoenen geleden wonnen we van hen, daarbij raakten ze hun ongeslagen status kwijt. Dat deed ze pijn. Die zullen nu dus extra gemotiveerd zijn.”
Erwin is realistisch als hij voorspelt dat Overlangel een zwaar seizoen tegemoet gaat. “De spoeling is dun”, geeft hij aan. “Als kleine club ben je erg afhankelijk. Met een paar geblesseerden of schorsingen kom je meteen tekort. Het niveauverschil met ons tweede is groot. Tot de winterstop missen we al twee basisspelers vanwege zware blessures. Op die posities moet de trainer jeugd en andere spelers inpassen. Er komt niet veel meer door. De paar jonge voetballers uit Overlangel die er nog zijn, spelen bij Herpinia in de jeugd. Er komt dus nooit meer een hele lichting over naar de senioren. Gelukkig hebben we een vrij jonge selectie en kunnen we dus een aantal jaar vooruit.”

Doelsaldo
Ondanks de pittige vooruitzichten, geeft Erwin OKSV zeker een kans op handhaving. “Dat is onze doelstelling. En dan natuurlijk het liefst rechtstreeks, niet via de nacompetitie. Er zijn zes à zeven teams aan elkaar gewaagd. Met een beetje geluk eindig je zomaar in de middenmoot, maar voor hetzelfde geld knok je onderin voor lijfsbehoud. Het doelsaldo gaat daarbij een belangrijke rol spelen. Scoren is dus belangrijk. We beginnen het seizoen tegen een aantal directe concurrenten. Sommige teams hebben we al lang niet meer tegen gespeeld. Dat zal even wennen zijn. Over een paar weken kunnen we voorzichtig de balans opmaken.”

Erwin denkt dat OKSV met Peter van Orsouw de juiste trainer heeft om aan handhaving te werken. “Het is een relaxte man die goed bij het team past. Hij snapt hoe het werkt bij een dorpsclub en kan met iedereen opschieten, maar doordat hij van buitenaf komt kan hij op de juiste momenten ook boven de groep staan.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties