Kerkdorpen Herpen

Koningin & Koningen van De Vriendenkring 1897 zijn weer bekend

Door Frits van der Ven

30 september 2018, Schaijk

Zondag streden de handboogschutters van De Vriendenkring 1897 in het clubgebouw aan de Louwstraat 24 in Schaijk weer om de fel begeerde Koningstitel.
Ook dit jaar waren er weer meerdere schutters in de diverse klassen die zich volledig focusten op het binnenhalen van de titel waardoor de strijd wederom zeer spannend was.

Koningin Recurve

Recurve Senioren
Bij de Recurve wist Kirsten van der Ven uiteindelijk met overmacht de titel voor de tweede keer op rij naar zich toe te trekken, met een totaal van 570 punten bleef ze Wout van Casteren (546) en Theo Josemanders (546) royaal voor. Deze laatste twee moesten doordat ze een gelijke score hadden met 3 extra pijlen bepalen wie er uiteindelijk tweede en derde zou worden. Doordat Wouter een tien extra wist te noteren trok hij aan het langste eind en werd daarmee tweede. Nienke van Gisteren werd met 516 punten vierde.

Compound
Bij de Compound wist Rick van der Ven ook voor de tweede keer de titel op te eisen met 580 punten knap gevolgd door Tonny van Gaal met 564 punten, Harrie van Broekhoven met 557 punten en Koen van Tartwijk met 551 punten.

Recurve Junioren
Sjef Broess en Jordi Lambers maakten het bij de Recurve junioren behoorlijk spannend, na de eerste ronde van 25 pijlen stonden beiden op 212 punten. Tijdens de tweede ronde wist Sjef Broess met 420 tegen 401 punten een voorsprong van maar liefst 19 punten op te bouwen waardoor het een gelopen race leek te zijn. Echter Jordi Lamers zette tijdens de laatste 10 pijlen een stevige eindspurt in waardoor hij met een totaalscore van 486 punten tot op slechts 6 punten van de 492 punten van Sjef kwam. Sjef Broess werd daarmee voor het derde jaar op rij Koning bij de Junioren, Jordi Lamers tweede en Bart Post derde met 410 punten.

Aspiranten
Bij de Aspiranten streden Jorgos van Zuilen en Alissa Baaijens om de titel. Beide schutters waren goed op dreef, maar uiteindelijk wist Jorgos met 156 punten de titel binnen te halen en werd Alissa met 131 punten tweede.

Aan het einde van deze gezellige dag werden de winnaars gehuldigd en in de bloemen gezet.

Koning Compound

Koning Junioren

Concentratie bij Theo Josemanders en Wouter van Casteren

vlnr Wouter van Casteren , Kirsten van der Ven, Theo Josemanders & Nienke van Gisteren

vlnr Tonny van Gaal, Rick van der Ven, Harrie van Broekhoven & Koen van Tartwijk

vlnr Jordi Lamers, Sjef Broess & Bart Post

vlnr Alissa Baaijens & Jorgos van Zuilen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties