Kerkdorpen Herpen

RK Zilver voor Koen van Tartwijk & Brons voor Kirsten van der Ven

Door Frits van der Ven

31 januari & 1 februari 2015, Schaijk

Afgelopen weekeinde werden op diverse plaatsen in de Regio door handboogschutters van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk aan de Indoor Rayon Kampioenschappen deelgenomen.
Hierbij moeten de schutters zich middels 2 rondes van 30 pijlen over een afstand van 18 meter trachten te kwalificeren voor de eliminatierondes.
In de eliminatierondes, die beginnen met de 1/8e finale, schieten telkens 2 schutters tegen elkaar rondes van 3 pijlen.

Bij de Recurve schutters gaat het volgens het set-systeem waarbij de schutter met de meeste punten 2 setpunten krijgt, bij gelijke stand ieder 1 punt en bij verlies 0 punten. De schutter die het eerst 6 setpunten heeft wint de match en gaat door naar de volgende ronde.
Bij de Compound schutters worden de scores telkens opgeteld. Na 15 pijlen gaat de schutter met de hoogste score door naar de volgende ronde en ligt de verliezer uit de wedstrijd.
Indien de schutters na 5 sets gelijk staan zal een schoot-off middels één pijl bepalen wie er door gaat naar de volgende ronde

De Aspiranten schieten enkel één ronde van 30 pijlen waarna daar de Rayon Kampioen meteen bekend is.

Recurve Klasse 3
Koen van Tartwijk wist zich als 3e te plaatste voor de finales met scores van 265 & 269 punten, een totaal van 534 punten.
In de 1/8e finale wist Koen Piet Schepers met 6-2 setpunten te verslaan, waarna in de 1/4e finale ook Rob Termeer met deze score de wedstrijd moest verlaten.
In de 1/2e finale wist Hans van Haren lang tegenstand te bieden, maar ook deze moest met 6-4 zijn meerdere erkennen in Koen.
In de Gouden Finale ging het tegen Colin Distelbrink lang gelijk op, echter kreeg Koen van Tartwijk zijn laatste pijlen wat moeilijker weg en verloor hij met 3-7 setpunten, maar was een Zilveren medaille toch zeer verdient.

Recurve Klasse 1
Kirsten van der Ven wist zich met maar liefst 2 Persoonlijke Records 288 & 288, een totaal van 576 punten, op een tweede plaats te kwalificeren.
In de 1/8e finale werd Cor Timmermans redelijk eenvoudig met 6-2 setpunten aan de kant gezet.
Ook de 1/4e finale tegen Leonard Daris ging vlotjes met 6-0 setpunten.
In de 1/2e finale kwam Kirsten Good Old Hennie van den Boogaard tegen die nog steeds laat zien bij de beste mee te kunnen. Met telkens miniem verschil moest Kirsten echter de laatste 2 setronden de punten naar Hennie laten gaan waardoor ze met 2-6 setpunten verloor en door mocht naar de Bronzen Finale.
Hier kwam ze de altijd goed schietende Johan Schepers tegen. In het begin ging het gelijk op maar uiteindelijk wist Kirsten van der Ven de overhand te krijgen en won met 6-2 setpunten het Brons.

Recurve Klasse 4
Rob van den Elzen wist zich met 230 & 255 een totaal van 485 punten als 8e te plaatsen.
In de 1/8e finale tegen Lars Peters ging het tot het einde gelijk op waardoor beide schutters op 5-5 setpunten uitkwamen en een shoot-off moest gaan bepalen wie er door mocht gaan.
Rob zette een 7 op het blazoen tegen een 9 van Las Peters waardoor Rob van den Elzen eindigde op een 9e plaats.

Recurve Klasse 2
Jacques Siebers wist zich als 1ste te plaatsen voor de finale rondes met scores van 276 & 272, een totaal van 548 punten.
In de 1/8e finale tegen Paul van den Brand was Jacques Siebers goed op dreef totdat een onverwachte misser roet in het eten gooide en Jacques Siebers met 4-6 setpunten verloor en op een 10e plaats eindigde.
Willem Maassen rankte zich op een 4e plaats met 259 & 274 punten een totaal van 533 punten.
Tegen Paul Wagenaars wist hij lang stand te houden maar uiteindelijk moest Willem Maassen met 3-7 setpunten zich gewonnen geven waarmee hij op een gedeelde 13e plaats eindigde
Cecile de Graauw plaatste zich als 12e met scores van 252 & 259, een totaal van 511 punten.
Tijdens haar 1/8e finale probeerde Cecile tegengas te geven tegen Luud Pouwels, echter deze bleek met 3-7 setpunten toch te sterk, waarmee Cecile de Graauw eindigde op een gedeelde 13e plaats.

Compound Klasse 1
Harrie van Broekhoven wist zich met scores van 278 & 285, een totaal van 563 punten als 10e te plaatsen.
De 1/8e finale tegen Theo Kuppen wist Harrie met 136-133 punten te winnen.
De volgende tegenstander in de 1/4e finale was de als 2e geplaatste Martine Couwenberg. Harrie wist goed partij te geven en stond zelfs kort op voorsprong maar uiteindelijk wist Martine met 138-140 te winnen van Harrie van Broekhoven die daarmee op een 7e plaats eindigde.

Recurve Aspiranten 11&12 jaar
Sjef Broess wist zich met een evenaring van zijn Persoonlijke record met 240 punten op een knappe 6e plaats te schieten
Bart Post deed het eveneens goed door met 211 punten zijn op één na beste score ooit neer te zetten en een verdiende 12e plaats te behalen.

Recurve Cadetten Klasse 1
Rick Post wist zich met 248 & 246 punten een totaal van 495 punten als 11e te kwalificeren. In de 1/8e finale kwam hij de later Marco van den Hurk tegen (die later brons won) die helaas met 0-6 setpunten te sterk was waarmee Rick Post op een 7e plaats eindigde.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties