Kerkdorpen Herpen

Het EK-goud is voor het Nederlandse Team een mooie opsteker richting de Olympische Spelen van Tokyo.

EK-GOUD voor Rick van der Ven & EK-ZILVER voor Inge van der Ven

Door Frits van der Ven

1 t/m 6 juni 2021, Antalya/Schaijk

Tijdens het Europees Kampioenschap handboogschieten in het Turkse Antalya deden Rick en Inge van der Ven goede zaken tijdens de teamwedstrijden. Het prille echtpaar uit Oss, beide lid van De Vriendenkring 1897 in Schaijk, wisten beide met hun teams de gouden finale te behalen.
Voor alle schutters was het een zeer uitdagende week doordat er de hele week een verraderlijke en draaiende wind stond met ook regelmatig zware windstoten en zware onweersbuien, waardoor de matches verschillende malen stilgelegd moesten worden.
Volgens Rick was het in al die jaren dat hij al in Antalya geschoten had de eerste keer dat het regende en zo hard waaide. Gelukkig zorgde de temperatuur van zo’n 28 graden er wel voor dat je kleren weer snel opdroogden ????.

Rick van der Ven in actie op EK

Recurve heren teams GOUD.
Rick wist met het Nederlandse Team met Sjef van den Berg en Steve Wijler zich als tweede te kwalificeren voor de eliminatierondes.
In de 1/8e finale werd België met 6-2 verslagen, waarna ook Slovenië in de 1/4e finale verslagen werd met 6-0.
Het Nederlandse Team wist ook Rusland in de 1/2e finale met 6-2 te verslaan waarna de gouden finale, en daarmee de Europese Titel, in zicht kwam.
Tijdens de gouden finale hadden de Nederlanders wat moeite om op stoom te komen.
De eerste set gaven ze af met 50-52 punten, 0-2.
De tweede set schoten ze een gelijke score 53-53, 1-3.
De derde set kwamen ze op dreef met een score van 57-56, 3-3.
Door in de vierde set een score van 58-55 neer te zetten wisten ze de setstand naar 5-3 te brengen waarmee ze de gouden medaille en het Europese Kampioenschap behaalden.
Voor Rick van der Ven was het alweer de tweede keer dat hij de Europese titel met het team binnen haalde. In 2012 wist hij dit niet alleen met het team samen met Sjef van den Berg en toentertijd aangevuld met Rick van den Oever de titel te behalen, maar werd hij individueel toen ook nog eens Europees Kampioen.
Het EK-goud is voor het Nederlandse Team een mooie opsteker richting de Olympische Spelen van Tokyo. Volgens Rick van der Ven gaan de voorbereiding goed en maken ze goede vorderingen in de opbouw naar de Spelen. We hebben nog enkele weken om dit samen naar een nog hoger niveau te tillen en we kijken er allemaal naar uit om daar goed te presteren.

Compound dames teams ZILVER.
Inge van der Ven, tot voor kort bij iedereen bekend als Inge van Caspel, plaatste zich met het Nederlandse Team met Sanne de Laat en Jody Vermeulen als 1ste voor de eliminatierondes.
In de 1/8e finale hadden ze een bye (geen tegenstander) zodat ze doorstroomden naar de 1/4e finale waar ze Spanje met 230-221 punten versloegen.
Tijdens de 1/2e finale tegen het Turkse Team was een score van 230-227 goed voor een plaats in de gouden finale.
In de gouden finale werd door de Nederlanders een waar gevecht gevochten, niet alleen tegen de Fransen, maar ook tegen de wind die hun flink parten speelde, waardoor ze met 216-224 punten helaas genoegen moesten nemen met het Zilver.

Recurve heren individueel.
Individueel zat het voor Rick van der Ven in de kwalificaties niet echt mee waardoor hij zich slechts als 53e wist te plaatsen voor de eliminaties.
Tijdens de eliminaties wist Rick in de 1/48e finale de Luxemburgse Pit Klein met 6-2 setpunten te verslaan.
In de 1/24e finale ging de strijd tegen de Slowaak Juraj Duchon tot het einde gelijk op tot 5-5 setpunten waardoor een shoot-off moest bepalen wie er door mocht naar de volgende ronde. Helaas verloor Rick deze met een 8 tegen de 9 van Juraj en eindigde hij op de 33e plaats eindigde.

Compound dames individueel.
Inge van der Ven wist zich netjes als 16e te plaatsen voor de eliminaties.
In de 1/24e finale had ze een bye (geen tegenstander) en ging dus automatisch door naar de volgende ronde.
Tijdens de 1/16e finale tegen de Française Tiphaine Renaudin speelde de wind Inge parten waardoor ze met 138 tegen 142 punten op de 17e plaats eindige.

Meer info over De Vriendenkring 1897-Schaijk
http://devriendenkring1897-schaijk.nl/
@vrienden1897
https://www.facebook.com/devriendenkring1897/

vlnr Rick van der Ven, Steve Wijler & Sjef van den Berg

Goud voor Team NL

Inge van der Ven in actie op EK

vlnr Inge van der Ven, Sanne de Laat & Jodie Vermeulen

Zilver voor Team NL

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties