Kerkdorpen Herpen

Unieke bijkomstigheid, Rick van der Ven zowel heersende Keizer Recurve als huidige Koning Compound!

De strijd om het Koningschap is weer beslecht bij De Vriendenkring 1897

Door Frits van der Ven

1 oktober 2017, Schaijk

Afgelopen zondag werd in het clubgebouw van handboogschutterij de Vriendenkring 1897 aan de Louwstraat 24 in Schaijk geschoten voor de Koningstitel.
Na een grondige voorbereiding van de diverse fanatieke schutters barste zondagochtend de strijd voor het Koningschap in alle hevigheid los om te bepalen wie er de Recurve volwassene Koningin Rachel van der Ven, de Compound Koning Davy Peters, de Junior Koning Sjef Broess en Aspirant Koning Bart Post zou mogen opvolgen of dat deze zijn of haar titel zou weten te prolongeren.

Alle prijswinnaars

Na de eerste ronde van 25 pijlen over een afstand van 25 meter werd meteen duidelijk dat het inderdaad weer een zeer spannende wedstrijd te worden.
Bij de Recurve volwassene zaten tussen de eerste 4 schutters telkens maar 7 of 8 puntjes verschil.
Bij de Compound schutters stond Rick van der Ven 9 punten voor op de nummers 2 Tonny van Gaal en Huub Broess, die zelf weer op maar 2 punten werden gevolgd door Koen van Tartwijk.
Sjef Broess was bij de Junioren een klasse appart door met 30 punten voorsprong op de nummer twee Bart Post de pauze in te gaan. Bart werd op slechts 4 punten gevolgt door Mereyn Schuurkes en Jordy lamers.
Bij de Aspiranten ging Lisa van den Broek met 143 punten aan de leiding gevolgt door Rick van de Wijst met 136 punten.
Al met al kon het dus in alle klassen nog alle kanten opgaan.

Tijdens de tweede ronde gaven de schutters wederom geen punten cadeau aan hun concurenten.
Kirsten van der Ven wist haar voorsprong op haar zus Rachel naar 16 punten uit te breiden die op 20 punten gevolgd werd door Wout van Casteren en Jan Vissers op 27 punten. Met zijn vieren gingen zij door naar de finalerondes.
Rick van der Ven sprokkelde er met zijn compoundboog ook nog een paar puntjes bij zodat hij met 12 punten voorsprong op Tonny van Gaal aan de finales mocht beginnen. Koen van Tartwijk had zich ten koste van Huub Broess (die materiaal pech kende) naar de derde plek weten op te werken.
Sjef Broess was niet te stoppen en vergrote zijn voorsprong naar maar liefst 68 punten waarmee hij in de finales met 10 pijlen maar 33 punten nodig zou hebben om zich wederom Koning te kunnen gaan noemen. Zowel Mereyn Schuurkes als Jan Bakker wisten zich aan Bart Post voorbij te werken die als vierde aan de finales deel zou mogen gaan nemen.

Spannende eindstrijd!

Tijdens de alles beslissende finalerondes met 10 pijlen (met maximaal 100 punten te behalen) voor elke volwassen en junior schutter moest dus de definitieve beslissing gemaakt worden.

Recurve volwassenen
De dames van der Ven wisten in de finale de scores van elkaar goed te pareren, waarbij Kirsten uiteindelijk 95 punten wist te behalen tegen 93 van Kirsten.
Kirsten van der Ven veroverde uiteindelijk met een totaalscore van 582 punten de titel Koningin van haar zus Rachel van der Ven die met een totaalscore van 564 punten Prinses werd. Wouter van Casteren wist met zijn finalescore van 85 punten en een totaal van 536 punten de derde plaats te behalen voor Jan Vissers die met 79 punten een totaal haalde van 523 punten.

Compound
Rick van der Ven had in de finale aan Tonny van Gaal een geduchte tegenstander, beide schoten 95 punten, waarbij Rick van der Ven met een totaalscore van 573 punten de Koningstitel naar zich toe trok en Tonny van Gaal met 561 punten de tweede plaats behaalde. Koen van Tartwijk wist met een finalescore van 91 punten en een totaalscore van 553 punten de derde plaats te behalen voor Huub Broess die met een score van 94 punten en een totaal van 547 punten de vierde plaats bezette.
Unieke bijkomstigheid is dat Rick van der Ven naast de nu behaalde Koningstitel bij de Compound ook de heersende Recurve Keizer is (hij werd dit namelijk vorig jaar doordat hij daar 3 jaar op rij Recurve Koning was). Dit is in de geschiedenis van De Vriendenkring 1897 nog nooit voorgekomen.

Junioren
Sjef Broess liet zien dat hij geen punten wilde laten liggen en ging met 84 finalepunten rechtstreeks naar prolongatie van zijn Koningstitel.
Jan Bakker wist in de finalerondes zijn opmars met 83 punten voort te zetten en met een totaal van 449 punten behaalde hij de tweede plaats.
Mereyen Schuurkes wist met 74 punten in de finale en een totaalscore van 444 punten de derde plaats in te nemen voor Bart Post die met 51 punten en een totaal van 416 punten de vierde plaats bezette.

Aspiranten
Bij de Aspiranten zou deze ronde ook meteen de einduitslag gaan bepalen omdat zij geen finalerondes hoeven te schieten.
Rick van de Wijst wist met een mooie score van 136 punten de titel Koning te bemachtingen en Lisa van den Broek wist kanp tweede te worden met 143 punten. Derde werd Alissa Baaijens met 41 punten.

Alle schutters van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties!

Voor meer foto's zie Facebookpagina van De Vriendenkring 1897

https://www.facebook.com/pg/devriendenkring1897/photos/?tab=album&album_id=686326638245305

vlnr Jan Vissers, Wout van Casteren, Kirsten van der Ven & Rachel van der Ven

vlnr Koen van Tartwijk, Rick van der Ven & Tonny van Gaal

vlnr Mereyen Schuurkes, Sjef Broess & Jan Bakker

vlnr Alissa Baaijens, Rick van de Wijst & Lisa van den Broek

Kirsten van der Ven

Rick van der Ven

Sjef Broess

Rick van de Wijst

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties