Kerkdorpen Herpen

Brons voor Rick van der Ven op GT Open in Luxemburg

Door Frits van der Ven

18&19 november 2017, Luxemburg/Schaijk

Dit weekeinde werd er in Luxemburg de GT Open verschoten.
Tijdens dit jaarlijkse indoor handboog toernooi nemen veel internationale topschutters het tegen elkaar op.
Na eerst een kwalificatie over 2 rondes van telkens 30 pijlen over 18 meter te hebben geschoten gaan de hoogte 32 geplaatste schutters door naar de eliminatierondes om uiteindelijk te proberen om de medaille finales te behalen.

vlnr Patrick Huston-Steve Wijler - Rick van der Ven

Rick van der Ven van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk begon zaterdag aan een mooie kwalificatie waar hij met scores van 294 & 292 punten een totaal van 586 punten bijeen schoot waarmee hij zich als 3e rankte voor de eliminaties.

In de 1/16e finale mocht Rick het opnemen tegen de Tsjech Pejčoch Karel die met 6-0 setpunten uit het toernooi verdween.
Tijdens de 1/8e finale wist Rick met een bijna perfecte score (30-29-30) ook de Luxemburger Joé Klein met 6-0 naar huis te sturen.
De 1/4e finale werd er een waar Rick van der Ven en de Duitser Dominic Gölz elkaar letterlijk niets cadeau deden. Maar liefst alle 5 sets schoten ze beide precies dezelfde scores waardoor het 5-5 setpunten werd en een shoot-off moest gaan bepalen wie er door zou gaan naar de 1/2e finale. Ook tijdens de shoot-off schoten beide schutters een 10, dus moest er door de scheidsrechter gemeten worden van welke schutter de pijl het dichts bij het midden van het blazoen zat. De pijl van Rick van der Ven bleek het midden te raken waardoor hij door was naar de 1/2e finale waar hij zijn Nederlandse Teamgenoot Steve Wijler tegen kwam.
In de 1/2e finale wisten Rick en Steve elkaar goed partij te geven, maar Rick scoorde enkele rondes net één puntje minder dan Steve waardoor Rick met 1-7 verloor van Steve en daarmee voor het Brons mocht gaan schieten.
Tijdens de Bronzen Finale tegen de Pool Piotr Starzycki schoot Rick van der Ven wederom een bijna perfecte score (30-30-29) waarmee hij met een overtuigende 6-0 het Brons wist te veroveren.

Rick van der Ven tijdens kwalificatierondes

Rick van der Ven tijdens kwalificatierondes

vlnr Mike Schloeser - Gabriella Bayardo - Steve Wijler - Rick van der Ven - Mick de Bakker en Marija Ljubinkovic

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties