Kerkdorpen Herpen

Lang hebben de schutters niet de tijd om te genieten van de overwinning

Brons voor Nederlands Team met Rick van der Ven in Colombia

Door Frits van der Ven

28 april 2019, Medellin/Schaijk

Het is handboogschutter Rick van der Ven tijdens de eerste WorldCup van dit jaar in het Colombiaanse Medellin goed vergaan.

Podium, Brons voor Team-NL

Na zich met een goede kwalificatie van 675 punten als 14e te hebben geplaatst wist Rick van der Ven zich donderdagochtend via de 1/16e finale tegen de Australiër Ryan Tyack met 6-4 naar de 1/8e finale te schieten. Daar kwam hij de als derde geplaatste Koreaan Seungyun Lee tegen. Ondanks goed schieten moest Rick helaas de winst met 3-7 aan de Koreaan laten, waarmee Rick van der Ven als 9e eindigde in het individuele toernooi.

In de namiddag wist Rick zich met het Nederlandse team via de 1/8e finale tegen Chili met 6-2 en de 1/4e finale tegen China met 5-3 naar de 1/2e finale te schieten.
Tijdens een zeer spannende en gelijk opgaande 1/2e finale tegen het Australische team moest het Nederlandse team helaas met 3-5 net het hoofd buigen, waardoor ze zondag voor het brons mochten gaan schieten tegen het Canadese team.

Tijdens de Bronzen Finale leek een verraderlijk draaiende en wispelturige wind zich tijdens de eerste twee sets tegen de Nederlanders te keren die op een ogenschijnlijke verloren achterstand van 0-4 setpunten kwamen te staan.
Ze moesten de volgende sets gaan winnen daar de Australiërs al aan een gelijke score voldoende zouden hebben om de winst naar zich toe te trekken. En zo gebeurde het…. Het Nederlandse team won de volgende 2 sets waardoor ze op een 4-4 gelijke stand kwamen en een shoot-off afdwongen.
Elke schutter schiet hierbij slechts één pijl over de Olympische afstand van 70 meter en het team dat de hoogste score heeft, of bij gelijke score met één pijl het dichtst bij het midden geschoten heeft, zou met de winst en dus een Bronzen Medaille naar huis mogen gaan.
Nadat van beide teams 2 schutters geschoten hadden was de stand gelijk met 18 tegen 18 punten, dus de laatste pijlen zouden het moeten gaan bepalen. Australië schoot een 9 en Nederland een 10, dus de overwinning en een Bronzen Medaille voor het Nederlandse Team!

Lang hebben de schutters niet de tijd om te genieten van de overwinning daar ze dinsdag pas terug in Nederland komen (na een lange reis via Panama en Frankrijk) waarna ze vrijdag alweer vertrekken richting het Chinese Shanghai voor de tweede WorldCup.

Foto’s zijn door WorldArchery gemaakt.

Rick van der Ven in actie

Rick van der Ven in actie

Rick van der Ven in actie

vlnr Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Ron van der Hof

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties