Herpen

Bennie Kuijpers al 35 jaar voorzitter van supportersvereniging Herpinia

‘Ik kan niet wachten tot de competitie weer begint’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - De supportersvereniging van Herpinia bestaat al sinds 31 augustus 1982. Bennie Kuijpers (59) is destijds een van de medeoprichters. Vanaf het eerste uur bekleedt hij de functie van voorzitter. “Er gaan gemiddeld honderd Herpinia-supporters mee naar uitwedstrijden, daar ben ik heel erg trots op.”

Bennie vertelt hoe de supportersvereniging 35 jaar geleden tot stand is gekomen. “Een aantal mensen binnen Herpinia wilde al langer een supportersclub, maar op de een of andere manier kwam die maar niet van de grond. Samen met vier anderen heb ik er vervolgens mijn schouders onder gezet en toen is het uiteindelijk wel gelukt. Omdat Herpinia toentertijd nog geen kantine had, vonden de gesprekken en voorbereidingen plaats bij Frans Willems in het café (café De Sport, red.). De definitieve oprichting op 31 augustus 1982 was wel in het nieuwe clubhuis.”

‘Trouwe leden’
Bij de oprichting telt de supportersvereniging van Herpinia 43 leden, weet Bennie zich nog te herinneren. “Bij het 25-jarig bestaan in 2007 hadden we er zelfs ruim 200. Momenteel zijn het er rond de 160. De meeste mensen blijven vele jaren lang trouw lid. We raken eigenlijk alleen leden kwijt door ziekte of sterfgevallen. Het zou heel mooi zijn als er ook weer wat jongere aanwas bijkwam.”

‘Actief bestuur’
Als voorzitter wordt Bennie in het bestuur van de supportersvereniging bijgestaan door Antoinette van der Linden (penningmeester), Astrid van Gaal (secretaris), Rob van Rooy en Cindy Kuijpers. “Een trouwe en actieve club mensen die al heel lang in het bestuur zitten. Een enthousiaste club ook, die altijd bereid is om activiteiten te organiseren. Iedereen heeft daarbij zijn eigen taak en zorgt ervoor dat deze volbracht wordt. En als er een keer iemand ziek is, zet de rest gewoon een stapje extra. We helpen elkaar echt, dat is prachtig om te zien.” Zelf hoopt Bennie nog lang voorzitter te blijven. “Zolang het me niet verveelt, blijf ik het doen.”

Activiteiten
Doelstelling van de supportersclub is om jaarlijks een aantal activiteiten voor de leden te organiseren en daarmee Herpinia (financieel) te ondersteunen. Bennie: “Dingen die wij financieel ondersteunen zijn onder meer het tentenkamp, de penaltybokaal en de kleding van de junioren. Daarnaast geven we als supportersvereniging ieder jaar een cadeau aan de club. Denk aan zaken als de bijvoorbeeld de dug-outs en het elektronische scorebord op het hoofdveld.”
Door het jaar heen organiseert de supportersvereniging tal van activiteiten voor de leden. Van de vermaarde Herpinia-poel, waaraan vorig jaar maar liefst 125 mensen deelnamen, tot het oliebollentoernooi voor de jeugd en van het Lentefestijn tot de Quizavond op de eerste vrijdag van november. Daarnaast verzorgt de supportersvereniging activiteiten als de Pupil van de Week (“wegens onvoldoende aanwas vanuit de F’jes dit seizoen alleen tijdens de derby’s tegen Achilles, OKSV en SES”), verkoopt zij seizoenkaarten en huldigt zij op feestelijke wijze de kampioensteams.

Fanatieke aanhang
Herpinia staat bekend om zijn trouwe en fanatieke aanhang. “Niet alleen thuis trekken we veel publiek, ook naar uitwedstrijden van Herpinia gaan er gemiddeld zo’n honderd supporters mee”, vertelt een trotse Bennie, die niet kan wachten op de start van de competitie. “We hebben nu net de bekerwedstrijden gehad, maar die boeien me eigenlijk niet zo. Zondag begint de competitie gelukkig weer, met een thuiswedstrijd tegen SES. Een leuke tegenstander. Eigenlijk net zo’n clubje als Herpen: flink gas erop en hard werken!”
Ondanks het vertrek van sterspeler Mustafa Seddiqi ziet Bennie het seizoen met vertrouwen tegemoet. “Na een uitstapje twee jaar geleden naar de vijfde klasse zitten we nu weer in ‘onze’ klasse. In de vierde klasse horen wij thuis, ik denk dat we niet meekunnen in de derde klasse. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen met onze nieuwe trainers Frank Kusters en Fred van Schaik. Ik verwacht dat Herpinia dit seizoen een goede subtopper is, een plekje bij de eerste vijf moet kunnen. Dat vind ik veel leuker dan tegen degradatie strijden in de derde klasse.”

Lid worden?
Wil jij Herpinia ondersteunen en ook lid worden van de supportersclub? Neem dan contact op met Antoinette van der Linden via 0486-411098 of avdl@home.nl. Contributie bedraagt € 5,44 voor leden tot en met 16 jaar en € 10,88 voor leden van 17 jaar en ouder.

Lid van Verdienste
Bennie Kuijpers is een Herpinia-man in hart en nieren. In augustus 2018 is hij maar liefst 50 jaar lid van de Herpense voetbaltrots. In 2014 wordt hij door het bestuur benoemd tot Lid van Verdienste vanwege zijn vele inspanningen voor de club.
Na zijn actieve periode als speler bekleedt Bennie verschillende functies binnen Herpinia. Naast voorzitter van de supportersvereniging was hij leider van diverse elftallen, trainer van lagere elftallen, scheidsrechter en lid van de redactie van clubblad Herpiniaan. Sinds 2002 verzorgt hij bovendien alle pr-zaken van de vereniging.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties