Herpen

‘Laat je verrassen tijdens het Oer-weekend’

Herperduin heeft primeur: de eerste Dunes Games

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - In de regio staat Herperduin bekend als een gebied om heerlijk uit te waaien. Velen van ons hebben er diverse momenten doorgebracht, er gewandeld, gespeeld in het zand en kikkervisjes gevangen. Ossenaren Martijn van Gessel (43) en Ybe Verreijt (51) hebben een aantal jaar geleden de sportieve mogelijkheden van het Herperduin (her)ontdekt. Het terrein biedt alle mogelijkheden om er te trainen in voorbereiding op de modderraces waaraan deze mannen regelmatig deelnemen. ‘We reizen stad en land af om onszelf af te matten op kilometer-lange uitgezette loopparcours. Om deze runs te volbrengen, is gerichte training nodig’, aldus Martijn. ‘We hebben het geluk dat Herperduin zo dichtbij ligt en we daar het hele jaar door gebruik van kunnen maken’. ‘Bovendien is het heerlijk om buiten te sporten en even weg te zijn van het drukke kantoorwerk’.

Sinds afgelopen voorjaar zijn Martijn en Ybe gestart met de Dunes Games, een wekelijkse gratis training in het Herperduin. "Wij zijn zo enthousiast over de mogelijkheden van dit gebied, dat we dit graag op anderen over willen brengen", geeft Ybe aan. "Tijdens de trainingen maakt de groep in eerste instantie gebruik van het uitdagende terrein zelf. Het gebied kent veel hoogteverschillen, wat uniek is in Brabant. Daarnaast zijn er natuurlijk de welbekende stuifduinen. Loop daar maar eens een paar keer tegen op", lacht Ybe. Tijdens het hardlopen komt de groep diverse obstakels tegen, waarbij gebruik wordt gemaakt van eenvoudige materialen zoals banden, touwen, zandzakken en emmers.

De Dunes Games is volledig kosteloos en voor iedereen toegankelijk. En ook voor iedereen een uitdaging. "De meest getrainde sporters kunnen hier hun grenzen verleggen terwijl beginners op hun eigen niveau actief kunnen zijn en wij ze over een psychische drempel kunnen helpen. Hierdoor gaat elke deelnemer telkens weer met een voldaan gevoel naar huis."

Ook hebben zich diverse tieners aangesloten. "We zien dat kinderen vaak grijpen naar tablets en Netflix. We begrijpen best dat ze op die leeftijd naar spanning zoeken en dat dat niet altijd te vinden is op de hoek van de straat", zegt Martijn. "We proberen dat met de Dunes Games te bieden. Dat we daarbij dan ook nog zo gek zijn om een kilt te dragen, is bedoeld om het allemaal wat stoerder te maken".

Er werd een groepsapp aangemaakt die al heel snel zo’n 80 leden telde. Deelnemers zijn enthousiast en blijven terugkomen. Sommigen hebben zelfs nog geen training overgeslagen. En wanneer een training niet goed in de agenda’s past, zie je ook dat leden elkaar opzoeken op samen op een ander moment het parcours af te leggen.

Op zondag 8 oktober sluit het trainingsseizoen in stijl af. In het kader van het OER-weekend van de Maashorst is eenieder welkom tussen 12 en 16 uur om de enerverende energie van de Dunes Games te komen ervaren. Wil jij meedoen? Dat kan! Schrijf je in via Martijn van Gessel (06-55882217). Je kunt ook met een team deelnemen. Zo zullen er bedrijventeams en sportteams tegen elkaar strijden om de winnaar te worden van de allereerste Dunes Games. Startpunt van de Games is restaurant Herperduin aan de Schaijkseweg 12a in Herpen. Toeschouwers zijn ook welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties