Zeeland

Van Hal en Bassa winnen derde Keiencross

Zonovergoten eerste editie Pannekoekenbakkercross Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het was fris in de bossen tussen Zeeland en Uden op de ochtend van zondag 3 februari, maar een heerlijk zonnetje zorgde voor aangename hardloopomstandigheden. Niet minder dan 175 deelnemers gingen van start tijdens de eerste editie van de Pannekoekenbakkercross. De voormalige Heuvelrugcross is de derde en zwaarste cross van de crosscompetitie van Atletiekvereniging De Keien uit Uden.

Start van de senioren in de Pannekoekenbakkercross.

De jongste pupillen liepen als eerste hun rondjes over het heuvelachtige en onverharde parcours, gevolgd door diverse categorieën pupillen en junioren. Op hun gezichten was duidelijk af te lezen hoe zwaar het parcours was, maar ze wisten allemaal de finish te bereiken, waar ze werden opgewacht door hun trotse ouders.

Winnaars
Als laatste verschenen 140 wedstrijdlopers en recreanten aan de start van deze zware wedstrijd. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste van vier crossen met een totale afstand van ruim tien kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.
Bij de mannen nam voormalig Keienlid Roland Bassa vanaf de start direct de leiding. De atleet die tegenwoordig uitkomt voor Prins Hendrik, wist zijn voorsprong ronde voor ronde uit te bouwen. Na zes ronden kwam hij onbedreigd over de finish in een tijd van 37 minuten en 44 seconden. Keienloper Jean Pierre Hoeboer, winnaar van de Bedafcross in januari, kwam als tweede over de finish in 38 minuten en 45 seconden, gevolg door Mark Jurgens van Eindhoven Atletiek (39:55).
Marlin van Hal zorgde bij de vrouwen voor een bijzondere prestatie door drie achtereenvolgende crossen op haar naam te schrijven. De winnares van de PNEM- en de Bedafcross was ook dit keer weer van de buitencategorie en finishte in 39 minuten en 31 seconden, wat overall een derde plaats betekende. Ramona Sour moest na een tweede plek bij de Bedafcross wederom genoegen nemen met een tweede plaats (45:40), maar finishte wel met ruime voorsprong op de nummer drie Caro Vilier (49:21). Van Hal, Sour en Vilier zorgden voor een volledig Keienpodium bij de dames.

Tussenstand competitie
Voor elke wedstrijdloper geldt dat ze hun drie beste resultaten van vier crossen mogen laten meetellen in het eindklassement. Na drie zeges op rij is Marlin van Hal daarom al niet meer te achterhalen en mag zich al eindwinnares noemen van de Keiencrosscompetitie bij de vrouwen. Met nog één cross te gaan lijkt Ramona Sour af te stevenen op de tweede plaats in het klassement. Bianca van Vugt ligt op koers voor het brons, al zal ze in de laatste cross nog rekening moeten houden met Caro Vilier, die zondag twee posities voor haar wist te eindigen.
Het klassement bij de mannen ligt nog volledig open. Dennis Hopman heeft de leiding overgenomen van Johnny Manders, zij hebben beiden drie wedstrijden gelopen. De beste papieren voor de eindoverwinning lijkt echter Jean Pierre Hoeboer te hebben, die pas twee crossen heeft gelopen. Hij heeft momenteel het hoogste puntengemiddelde, maar heeft nog een goed resultaat nodig bij de laatste cross om zijn zege veilig te stellen. Bart Pinkse en Maarten Vissers maken ook nog een goede kans om op het podium te eindigen, maar ook zij hebben nog een goed resultaat nodig.

Parkcross Uden
Zondag 17 maart vindt in het sportpark van Uden de Parkcross plaats. Dit is de laatste cross van de Keiencrosscompetitie. Na afloop wordt het eindklassement opgemaakt en vindt in atletiekstation De Kuip de prijsuitreiking plaats. De volledige uitslag van de Pannekoekenbakkercross is te vinden op www.uitslagen.nl

De junioren zijn onderweg.

Winnaar Roland Bassa.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties