Zeeland

Zo'n 175 deelnemers aan Heuvelrugcross in Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De Keien Atletiek uit Uden hield zondag 4 februari de derde cross van de winterse crosscompetitie. De bossen tussen Uden en Zeeland vormden het decor voor de Heuvelrugcross. In totaal gingen zo'n 175 hardlopers van start. De cross leverde twee bekende winnaars op. Bij de mannen won Jasper Minkels. Ramona Sour was bij de vrouwen wederom veruit de snelste.

Zoals gebruikelijk beten om 10 uur de jongste pupillen het spits af, gevolgd door de overige jeugd. Om 10.45 uur gingen 133 lopers van start voor maximaal zes ronden op een nieuw en fraai uitgezet parcours. Een paar pittige klimmetjes, wat zand en plassen maakte het een crossparcours waar menigeen flink aan de bak kon.

Bij de mannen was Jasper Minkels uit Nijmegen te sterk voor Bas van Summeren van De Keien, die tweede werd. Een minuut later kwam Dennis Hopman van Loopgroep PK als derde over de finish. Het vrouwenpodium werd wederom bezet door Keien en was identiek aan dat van de Bedafcross. Met een voorsprong van bijna vier minuten was Ramona Sour de overtuigende winnares. De onderlinge strijd tussen Bianca van Vugt en Diny Boogerd werd nipt gewonnen door Bianca van Vugt, die tweede werd.

Door deze uitslag blijven zowel Jasper Minkels als Diny Boogerd het tussenklassement aanvoeren. De vierde en laatste cross is op zondag 11 maart in het sportpark in Uden.

(foto's: Toon van den Berg)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties