Zeeland

Verdedigende middenvelder Jeroen Disveld van Festilent

'Wij gaan voor het kampioenschap'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het scheelde niet veel of Festilent was dit seizoen uitgekomen in de derde klasse, maar een strafschoppenserie tegen Ulysses maakte een einde aan die droom. Daarom is de Zeelandse ploeg ingedeeld in de vierde klasse H, samen met de buren Achilles Reek en SES Langenboom. De ambitie blijft hetzelfde. Speler Jeroen Disveld (20) windt er geen doekjes om: “Onze doelstelling is kampioen worden.”

Festilent beschikt over een jong team met veel potentie. Jeroen heeft vorig jaar zijn debuut gemaakt in het eerste elftal. “In de voorbereiding ben ik gestart bij het tweede”, weet hij nog. “Na de eerste wedstrijd in de competitie wilde de trainer mij graag aan het werk zien. Schijnbaar heb ik de goede indruk gemaakt, want daarna ben ik definitief overgegaan. Het is mooi om onderdeel uit te maken van een team. De hele week volle bak werken met z'n allen om op zondag de winst binnen te halen. In het veld de strijd aan gaan. Dat is heel erg prettig. Voetbal is een mooie sport.”

Voordat Jeroen de overstap maakte, doorliep hij de jeugdteams. Vooral aan zijn jaar in de B1 heeft hij warme herinneringen overgehouden. “Dat jaar wonnen we alles wat er te winnen viel”, lacht hij. “Zelfs het bekertoernooi schreven we op onze naam. Het is mooi om dergelijke wedstrijden te spelen. Met z'n allen in de bus en onderweg flink feesten. Heel erg leuk.”

Schakel
Nu staat Jeroen centraal op het veld als verdedigende middenvelder, de schakel tussen de verdediging en aanval. Een van zijn kwaliteiten is dat hij het altijd voetballend probeert op te lossen. Met zijn voetbalinzicht en goede passing stuurt hij zijn ploeggenoten weg. “Op die manier kan ik het team helpen in de opbouw”, weet hij. “Soms verschuil ik me te veel en moet ik duidelijker van me laten horen. Ik ben nog te stil in het veld. Daar werk ik aan.”

Duidelijk doel
De doelstelling voor dit seizoen is duidelijk: het kampioenschap in de vierde klasse. “We waren vorige keer zo dichtbij de derde klasse”, baalt hij. “In de nacompetitie hebben we echt goede wedstrijden gespeeld, maar het ging helaas mis in de finale. Op penalty's hebben we verloren. Dat was niet nodig. Daarom moet het dit jaar dan toch maar alsnog gebeuren.”

De voorbereiding noemt Jeroen wisselvallig. “Er zaten goede wedstrijden tussen, maar ook duidelijk mindere duels”, licht hij toe. “Bij vlagen speelden we goed voetbal, maar niet constant. Er zit gelukkig wel progressie in. Verder zijn we ingedeeld in een leuke competitie. Er staan veel derby's op het programma tegen onder meer Achilles Reek, Estria en SES Langenboom. Dat zijn leuke wedstrijden en dichterbij voor de supporters.”

Communicatie
Jeroen maakt zich niet alleen binnen de lijnen verdienstelijk voor Festilent. Hij is mede verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de vereniging. “Ik houd de website en social media bij voor de club”, zegt hij. “Daarop deel ik leuke dingen, plaats nieuwsberichtjes en promoot de activiteiten. Dat combineer ik met mijn opleiding Communication and Multimedia Design in Den Bosch. Af en toe maak ik een leuk ontwerp, bijvoorbeeld om een wedstrijd aan te kondigen. Verder heb ik geholpen met de nieuwe website die onlangs online is gekomen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties