Zeeland

Team Hendriks Nederlands Kampioen samengesteld mennen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Zeeland heeft sinds zaterdag 22 juli weer een Nederlands kampioen in haar midden. Menteam Hendriks behaalde de titel Nederlands kampioen tweespan pony's. Met de pony’s Mr. Jim, Jip en Johnson veroverde Cas Hendriks, lid van de Udense menvereniging, met zijn groom Veerle in een sterk deelnemersveld van twintig deelnemers de eerste plaats. Deze wedstrijden vonden van donderdag tot en met zaterdag plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Na het onderdeel dressuur stond Cas aan kop met één punt voorsprong op de concurrentie. Na de marathon van vrijdag moest hij zijn voorsprong afgeven en stond hij op een punt achterstand. De marathon bestaat uit een wegtraject en een traject met acht hindernissen, waaronder twee waterhindernissen. Zaterdag was de spannende vaardigheid waar hij alle ballen heeft laten liggen, maar een half strafpunt kreeg voor tijdsoverschrijding. De koploper van het klassement liet drie ballen (negen strafpunten) vallen. Nadat de eerste bal gevallen was, wist Cas al dat hij Nederlands kampioen was. Daarmee prolongeert hij zijn titel in de hoogste klasse.

De bondscoach van de KNHS heeft Cas en zijn team inmiddels geselecteerd voor het Nederlands team op de wereldkampioenschappen mennen voor pony’s. Dat wordt van 15 tot en met 20 augustus in het Duitse Minden gehouden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?