Zeeland

Strijd om koningschap bij Concordia Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Dit jaar vond bij het jaarlijkse koningschieten van handboogsportvereniging Concordia Zeeland iets bijzonders plaats. Zowel bij de recurve als de compound kreeg de club een nieuwe keizer. Zondag 29 september wordt er geschoten om het opengevallen koningschap en worden de keizers gehuldigd. 

Ties Bergmans, Sieb Droomers, Melissa Platenburg, Michel Schuurmans, Maurice Platenburg, Jan Lemmers, Mark van Tiel en Corné van Summeren.

Zaterdag 29 juni werd het jaarlijkse koningschieten bij Concordia Zeeland gehouden. Onder leiding van keizer Corné van Summeren werden twee series van 25 pijlen geschoten op een afstand van 25 meter. Kenmerkend aan het koningschieten is dat de schutters niet weten wat ze hebben geschoten, de punten worden geteld door de baancommissarissen. De uitslag werd ’s avonds voorafgaand aan de feestavond bekend gemaakt.

Recurve
Mark van Tiel werd koning bij de recurve klasse (traditionele boog). Erg spannend was de strijd om de tweede plaats, er was een gelijke stand waarna het aantal geschoten tienen het verschil maakte tussen de prins en ridder. Mark werd voor het derde jaar op rij koning en mag de keizer uitdagen voor het keizerschap. Huidig Concordia-keizer recurve Corné van Summeren is echter naar een andere vereniging gegaan, waardoor het keizerschap reglementair naar Mark gaat.

Compound
Maurice Platenburg werd voor het derde jaar op rij koning bij de compound klasse (geavanceerde boog). De disciplines recurve en compound worden sinds drie jaar gescheiden geklasseerd bij het koningschieten. Bij compound was er dus nog geen keizer. Maurice is de allereerste compound keizer van Concordia.

Omdat bij de recurveklasse de huidige koning Mark automatisch keizer is geworden, strijden de prins, ridder en twee hoogste schutters om het opengevallen koningschap. Zondag 29 september schieten Jan Lemmers, Jos Merkx, Marco de Klijn en Lau van Lith ieder 30 pijlen om uit te maken wie de nieuwe recurve koning zal zijn. De wedstrijd begint om 13.30 uur met aansluitend de prijsuitreiking en huldiging om 15.15 uur. Publiek is van harte welkom bij D'n Doel aan de Nieuwveldsestraat 2 in Zeeland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties