Zeeland

BrabantSport Zorgtour

Profvoetbalster Kika van Es geeft beweegles bij zorginstellingen in Zeeland en Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND/GRAVE - Onlangs ging de BrabantSport Zorgtour van start. Tijdens deze tour brengen Brabantse topsporters een bezoek aan een aantal zorginstellingen en ziekenhuizen. Op vrijdag 24 april verzorgde professioneel voetbalster Kika van Es, ambassadrice van Team BrabantSport, onder andere een beweegles voor bewoners van zorgcentrum Compostella in Zeeland. Deze les gaf ze samen met Anne van Melis en Dominique Palmen, beweegcoaches van Landerd SpoRtZO, namens Uniek Sporten Noordoost-Brabant. Doel van de tour is iedereen te inspireren om ook nu vanuit hun woning te blijven bewegen. En dat lukte! De bewoners deden, net als burgemeester Marnix Bakermans, actief mee. Eerder op de middag gaf Kika van Es ook al een beweegles voor bewoners van Catharinahof in Grave. (foto's: Marc van Zuylen, LanderdFotografie)

Heel Nederland blijft thuis. En ouderen en mensen met een beperking of chronische aandoening worden al helemaal verzocht zo min mogelijk de deur uit te gaan. En toch is het voor hen juist nu extra belangrijk om voldoende te bewegen. Sporten houdt je namelijk gezond, fit en vrolijk. Kika van Es: “Ambassadeur ben je in goede, maar vooral ook in slechte tijden. Juist dan kan je laten zien dat je er voor elkaar én samen voor Brabant bent. En dat is wat we doen met dit initiatief.”

Enthousiaste bewoners
Het enthousiasme van de bewoners was groot en ze bewogen fanatiek mee. Na afloop kregen de deelnemers een kaart met een beweegbingo in de brievenbus met leuke, laagdrempelige oefeningen die ze zelf ook de komende tijd binnen kunnen doen. Beweegcoach Anne van Melis van Landerd SpoRtZO namens Uniek Sporten Noordoost-Brabant: “Het is best moeilijk om voldoende te bewegen als je binnen moet blijven. Terwijl het wel heel belangrijk is om in beweging te blijven, juist nu. Door te bewegen verhoog je je weerstand namelijk.”
Voor vragen over (thuis) bewegen of voor beweegadvies nu of na de coronacrisis, kunnen mensen met een beperking of chronische aandoening terecht bij de beweegcoaches van Landerd SpoRtZO.

Steuntje in de rug
De actie is niet alleen bedoeld om de bewoners in beweging te houden, maar zeker ook om zorgpersoneel te steunen. Het Coronavirus heeft het leven van de hele samenleving op zijn kop gezet. Zo kunnen mensen in zorginstellingen bijvoorbeeld geen bezoek ontvangen. Michel Reinders, directeur BrabantSport: “BrabantSport wil in deze tijd van crisis echter niet te veel kijken naar wat er niet kan, maar juist naar wat we samen wel kunnen bereiken. Daarom dit initiatief, waarmee we aandacht besteden aan zorgpersoneel en kwetsbare groepen. Mooi dat we sport zo kunnen inzetten om ons steentje bij te dragen tijdens deze Coronacrisis.”

Gratis beweegadvies
BrabantSport en Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) zetten zich in voor een inclusief en vitaal Brabant: samen sterker door sport. Vanwege het grote belang van sport, juist nu, organiseren ze deze actie samen met Uniek Sporten Noordoost-Brabant en een aantal lokale uitvoeringsorganisaties, zoals Cuijk Beweegt, Stichting Doe je mee en Landerd SpoRtZO. Sport kan in deze tijd namelijk echt het verschil maken, zowel mentaal als fysiek. De beweegcoaches van Landerd SpoRtZO bieden namens Uniek Sporten Noordoost-Brabant mensen uit de doelgroep het hele jaar door gratis hulp bij het vinden van een passende sport- of beweegvorm. Op de website www.unieksportenbrabant.nl staan bij de betreffende gemeente de contactgegevens van de beweegcoach. Ook staan daar allerlei tips en initiatieven voor thuis bewegen.

Ook bij Catharinahof in Grave doen bewoners enthousiast mee.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties