Zeeland

Binnenkort zomertoernooi voor goed doel

Padelbanen Set'77 Zeeland officieel geopend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Tennisvereniging Set'77 Zeeland beschikt al enkele maanden over twee prachtige, nieuwe padelbanen. De banen zijn al volop in gebruik, maar corona verhinderde tot nu een feestelijke opening. Zondag 23 augustus was het eindelijk zover. Burgemeester Marnix Bakermans knipte het traditionele lintje door, waarna hij zelf niet onverdienstelijk een balletje sloeg. Hij werd geassisteerd door Pieter de Leijer van de KNLTB. Aansluitend speelden vier Nederlandse toppadelspelers een demonstratiepartij. De Leijer voorzag deze pot van commentaar. Vervolgens was het de beurt aan de Zeelandse padellers.

Of je nou jong of oud bent, man of vrouw, topspeler of doorsnee: voor iedereen is padel een aantrekkelijke, makkelijk aan te leren racketsport. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maken van padel een dynamische sport waarbij snelheid, kracht en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn.
De padelbanen in Zeeland zijn gerealiseerd in nauwe samenwerking met tennisvereniging De Witte Schare Schaijk en met een bijdrage uit het stimuleringsfonds buitensport van de gemeente Landerd. In de afgelopen maanden hebben al veel leden van Set'77 kennisgemaakt met padel via proeflessen, trainingen en clinics. Het ledenaantal is mede door deze nieuwe sport en zomerchallenge fors gestegen, met name in de leeftijdsgroep van 20 tot 40 jaar.

Geef.nl Open Zomertoernooi
Afgelopen maart stond het Open Lentetoernooi van Set'77 op de kalender. Een tennistoernooi met hoofdsponsor Geef.nl, een landelijke stichting die op allerlei manieren goede-doelenacties ondersteunt. De leden kozen het initiatief van Annerie van Oort als bestemming voor het opgehaalde bedrag. Zij organiseert lowbudget etentjes voor alleenstaanden die behoefte hebben aan sociaal contact en gezelligheid. Corona gooide echter roet in het eten en het toernooi mocht niet doorgaan.
Binnenkort krijgt Set'77 een nieuwe kans met het Geef.nl Open Zomertoernooi: van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 6 september. Het doel blijft hetzelfde: geld inzamelen om de etentjes voor alleenstaanden te ondersteunen. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar de actie, de opbrengst van de traditionele toernooiloterij en een deel van de opbrengst uit de verkoop van friet en snacks. Verder rekent Set'77 op de betrokkenheid en gulheid van leden en niet-leden die kunnen doneren via www.geef.nl/nl/actie/set77/donateurs. Iedere bijdrage is welkom! Burgemeester Bakermans maakt tijdens de finaledag de opbrengst bekend en overhandigt de cheque aan Annerie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties