Zeeland

Koningschieten bij Concordia Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Bij handboogsportvereniging Concordia Zeeland vond zaterdag 16 juni het jaarlijkse koningsschieten plaats. Onder leiding van keizer Corné van Summeren werden twee series van 25 pijlen geschoten op een afstand van 25 meter. Bijzonder aan het koningschieten is dat de schutters niet weten wat ze hebben geschoten, de baancommissarisen tellen de punten. De uitslag wordt pas na de wedstrijd bekendgemaakt. 

Ties Bergmans, Melissa Platenburg, Luca Derks, Maurice Platenburg, Jan Lemmers, Marcel van Hout, Mark van Tiel en Corné van Summeren.

De strijd om het koningschap was ditg jaar erg spannend. Er was een gelijke stand, waarna het aantal geschoten rozen de doorslag gaf tussen de koning en prins.

Koning: Mark van Tiel (463 punten met 23 rozen)
Prins: Marcel van Hout (463 punten met 22 rozen)
Ridder: Jan Lemmers (445 punten)
Schildknaap: Luca Derks (387 punten)
Page: Ties Bergmans (166 punten)

Koning compound: Maurice Platenburg (468 punten)
Schildknaap compound: Melissa Platenburg (443 punten)

Een leuke verrassing was de uitreiking van de rozenprijs, mogelijk gemaakt door erelid Tijs Logtens. Concordia-kampioenen Saskia de Klijn, Jan Lemmers en Melissa Platenburg werden in het zonnetje gezet voor hun prestaties in seizoen 2017/2018. Tijdens de feestavond konden de leden en partners genieten van een goed verzorgd buffet. Daarna werd een foute avond aan elkaar gepraat door DJ Tonnie van Gerwen.

Nederlands kampioenschap
Zondag 17 juni schoot Mark van Tiel het NK 25 meter 1 pijl. Op basis van goede resultaten in de regiocompetitie mochten de beste schutters van Nederland strijden om de Nederlandse titel en kwalificatie voor de interlands tegen Belgie.
De wedstrijd van twee series van 25 pijlen op een afstand van 25 meter werden geschoten op de winderige buitenbanen van Rozenjacht in Baarschot. Van Tiel werd gedeeld twaalfde bij de heren met een gelijk aantal rozen met nummer dertien. Door het het groter aantal negens eindigde Mark toch een plekje hoger en kwalificeerde hij zich voor de interlands.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties