Zeeland

Zeelandse coureur pakt belangrijke punten

Kevin van Deijne tevreden met resultaat Zuiderzeerally

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND/EMMELOORD - Kevin van Deijne en Hein Verschuur namen zaterdag 16 maart deel aan de Zuiderzeerally op de wegen rondom Emmeloord. In een koude, stormachtige maar droge polder, reden zij de Skoda Fabia R5 naar een keurige derde plaats in het algemeen klassement en een tweede plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Voor beide kampioenschappen behaalde de equipe belangrijke punten.

“We kijken erg tevreden terug op deze wedstrijd”, vertelt Van Deijne. “De auto was goed en we wisten dat onze naaste concurrenten erg snel zouden zijn. Aangezien we aan deze wedstrijd eerder nog niet veel hebben deelgenomen, ontbrak het ons aan terreinkennis en dat heeft ons wellicht wat tijd gekost. Daardoor rem je misschien net iets te vroeg of ga je later op het gas dan mogelijk is.”

Gladde plekken
In de dagen voorafgaand aan deze wedstrijd had het flink geregend. Ondanks dat er tijdens de wedstrijd geen regen is gevallen, werd het parcours op de landelijke proeven extra glad. Zand en water uit de bermen werd op de weg gegooid waardoor er gladde plekken ontstonden. Naarmate de dag vorderde en deze plekken op begonnen te drogen, werd de auto hierop aangepast tijdens de servicebeurten.
Het was voor Kevin de eerste echte wedstrijd met de nieuwe auto. Hij moest, ondanks eerdere testen en een wedstrijd op het circuit, wennen aan de auto onder echte rallyomstandigheden. Dat ging hem goed af. Naarmate de wedstrijd verstreek gingen de tijden met grote sprongen omlaag. “Ik kwam steeds beter in de wedstrijd en voelde de auto steeds beter aan. Op een aantal van de vier landelijke proeven op de zaterdag behaalde ik zelfs een tijdswinst van bijna tien seconden ten opzichte van de eerste doorgang. De tijden van de top drie zaten later op de dag soms binnen één à twee seconden van elkaar”, blikt hij tevreden terug.
Voor de klassementsproef Nagelerweg in Emmeloord, die twee keer werd verreden, werden nog eens hardere banden gemonteerd. “Die kregen we voor de eerste doorgang echter niet warm genoeg” licht Kevin toe. “Daarvoor was de snelheid op de verbindingsetappe te laag en de afstand te kort. Pas na ruim één rondje op het industrieterrein kwamen die banden op temperatuur en konden we ons voordeel er mee doen.”

Flinke strijd
De grootste concurrenten in deze rally bleken Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5 en de uiteindelijke winnaar Hans Weijs in een Ford Fiesta R5. Een Noorse equipe bracht eveneens een Skoda Fabia R5 mee. Ondanks dat deze equipe een aantal snelle tijden wist neer te zetten, konden Kevin en Hein deze aanvallen prima pareren. “Hans Weijs heeft de wedstrijd van begin af aan gedomineerd, maar met Bob heb ik een flinke strijd geleverd, we zaten vaak binnen één seconde van elkaar”, laat Kevin weten. “De equipe uit Noorwegen was ook een team om rekening mee te houden, maar zij kwamen niet verder dan een vierde plaats..

De volgende wedstrijd waar het team Deijne Rallysport aan de start zal staan is de ELE Rally. Deze wordt op 24 en 25 mei verreden rondom Veldhoven en maakt deel uit van het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties