Zeeland

Vier wedstrijden door bosrijke gebieden

Keiencross eind november weer van start

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Atletiekvereniging De Keien houdt in de wintermaanden weer de jaarlijkse crosscompetitie voor hardloopliefhebbers uit de regio. Vier wedstrijden prijken op de kalender en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

Crossen is niets anders dan hardlopen over een onverhard parcours. Deze vorm van hardlopen biedt een leuke en alternatieve uitdaging voor hardlopers of andere sporters in de wintermaanden. Veel liefhebbers beschouwen het crossseizoen als het hoogtepunt van het jaar, omdat je vaak op prachtige locaties in bosrijke gebieden loopt. De cross is er, net zoals de meeste wegwedstrijden, voor alle niveaus.
Een bijkomend voordeel van crossen is, dat het zorgt voor een toename van kracht in je hele lichaam en een verbetering van je conditie. Hierdoor zul je merken dat je in het voorjaar sterker voor de dag komt bij de wegwedstrijden.

Crosskalender
De aftrap van de Keiencrossen vindt plaats op zondag 25 november in de bossen bij Naat Piek met de PNEM-cross. Op zondag 6 januari staat de Bedafcross op het programma en zondag 3 februari de Heuvelrugcross in de bossen tegenover De Pannekoekenbakker in Zeeland. De competitie wordt afgesloten in het sportpark van Uden, waar op zondag 17 maart de Parkcross wordt gehouden.
Deelnemers die zich inschrijven voor de Senioren tien kilometer doen automatisch mee aan de crosscompetitie van De Keien. Tijdens elke cross kunnen punten worden verzameld op basis van je uitslag. De drie beste uitslagen vormen je eindscore in het crossklassement. De top drie van het eindklassement wordt na afloop van Parkcross gehuldigd in de kantine van atletiekstadion De Kuip in Uden.

Inschrijven
Voorinschrijven is mogelijk tot 20 november via www.inschrijven.nl. Vul de zoekterm ‘Keiencrossen’ in om op de juiste pagina terecht te komen, waar informatie te vinden is over het inschrijfgeld, het tijdschema en de diverse leeftijdscategorieën. Deelnemers die niet voorinschrijven, kunnen bij elke cross ook na-inschrijven in de tent van het wedstrijdsecretariaat. Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met de organisatie via keiencrossen@dekeienatletiek.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties