Zeeland

Goede World Cup-wedstrijden voor Quickly Dancers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND/CUIJK - In Cuijk vonden tijdens het paasweekeinde voor de dertigste keer de World Cup-wedstrijden voor rolstoeldansers plaats. Hieraan namen niet minder dan 26 landen deel. De dag wordt altijd geopend met een indrukwekkende vlaggenparade. Een aantal koppels van de Quickly Dancers uit Zeeland was aanwezig en gooide hoge ogen.

Op paaszaterdag beten in de Debutantenklasse I Anne Koenders (Uden) en Angeline Verbruggen (Zeeland) het spits af. Zij moesten de Engelse Wals, de Quickstep en de Samba dansen. De concurrentie was groot, maar zij haalden de finale door echt goed te dansen. En dat werd beloond met een vijfde plaats en dat betekende tevens een eerste plaats voor Nederland.
In de Amateurklasse II dansten Anke van Lanen (Uden) en Silvia Manders (Uden) de latin dansen. Dat zijn de de Samba, Cha cha cha, Rumba en Paso doble. Beiden zitten in een rolstoel.  Ook zij zagen zich geconfronteerd met een sterk deelnemersveld. Dat resulteerde in een derde plaats, en voor Nederland een tweede plaats.

Promotie
Februari jongstleden dansten Debbie van Maaren (Ochten) en Romy Verwegen (Odiliapeel) nog in de debutanten klasse, na promotie komen ze nu uit in de combi klasse I. Hiervoor moesten ze veel nieuwe dansen leren: de Samba, Cha cha cha, Rumba en Jive. Met veel deelnemers uit het buitenland wisten ze zich goed staande te houden en eindigden op een zesde plaats. Een prachtig resultaat, want dit was voor Nederland een eerste plaats.
Om het nog ingewikkelder te maken, gingen zij ook nog duo dansen. Omdat Romy geen beperking heeft, moesten zij uitkomen in de amateurklasse 2. Zij dansten hierin de latin dansen. Er waren geduchte tegenstanders, desondanks behaalde het duo een negende plaats. Voor Nederland was dit zelfs een tweede plaats.

Paaszondag
Op paaszondag dansten Yvette Pennings (Veghel) en Jessica Verbruggen (Veghel). Ook zij hadden in februari zoveel promotiepunten dat ze moesten promoveren naar de Amateurklasse II. Maar omdat ze toch meer wilden, zijn ze ook gaan trainen in de duo klasse. Yvette en Jessica dansten in de standaard klasse: Engelse wals, Tango, Weense wals en Quickstep. Dit voor zowel de combi als de duo klasse. Zij hebben flink moeten trainen om al deze dansen in beide onderdelen onder de knie te krijgen. In zowel de Amateurklasse combi II als de Amateurklasse duo II moesten ze het opnemen tegen heel veel dansparen. Ondanks een goede prestatie op de vloer, kwamen ze niet in de finale terecht. 

De volgende stap is het Nederlands Kampioenschap op 6 oktober. Daar gaan de leden voor de Quickly Dancers nu flink voor trainen. Wie interesse heeft in rolstoeldansen is van harte welkom op de donderdagavond vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis De Garf in Zeeland. Deelname aan wedstrijden is zeker nie verplicht. Plezier op de dansavonden is veel belangrijker.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties