Zeeland

FOTO'S EN VIDEO: Jong en oud geniet van bijzondere sportdag De Wizzert

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – De Zeelandse basisschool De Wizzert hield woensdagochtend de jaarlijkse sportdag. Het werd een dag met een speciaal tintje, voor jong én oud. Niet alleen de kinderen leefden zich namelijk uit tijdens de diverse spelletjes, ook de bewoners van zorgcentrum Compostella lieten zich van hun meest sportieve kant zien. Arena nam een kijkje in Zeeland en maakte een foto- en videoreportage.Het is woensdagochtend een drukte van belang bij de in mei 2018 geopende beweegtuin van Compostella/Franciscushof in Zeeland. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 van De Wizzert doen allerlei sportieve spelletjes. Vanuit hun rolstoel of leunend op een rollator kijken enkele tientallen bewoners van Compostella belangstellend toe. Sommigen gooien zelf ook een balletje op of deinen samen met de kids vrolijk mee op de klanken van het koningsdaglied Pasapas. Het zorgt voor stralende gezichten bij zowel de kinderen als de ouderen.

‘Leuke combi van jong en oud’
“Een tijdje geleden kregen wij vanuit basisschool De Wizzert de vraag of wij samen met hen wilden optrekken tijdens de jaarlijkse sportdag”, vertelt Evelien Nabuurs, activiteitenbegeleidster van Compostella. “Dat vonden wij een goed idee, temeer omdat wij sinds vorig jaar een mooie beweegtuin hebben met allerlei toestellen en tafels.”
De gezamenlijke sportdag blijkt een schot in de roos, want zowel de bewoners van Compostella als de kinderen hebben zichtbaar plezier. Evelien Nabuurs: “De combi van jong en oud is heel erg leuk. Dat is eigenlijk altijd een succes. Alleen al door te kijken naar deze spelende kinderen krijgen onze bewoners een positieve prikkel. Sommigen doen zelfs actief mee of begeleiden een van de spelletjes.” “Van mij mogen de kinderen elke week wel langskomen”, roept een bewoonster van Compostella enthousiast vanuit haar rolstoel.

‘Bewegen stimuleren’
“Jong en oud samen op een sportdag, dat is echt uniek”, stelt Sylvia Ligtvoet, buurtsportcoach van Landerd SportZo. In samenwerking met BrabantZorg en de zorgcoöperatie verzorgt Sylvia iedere donderdag lessen ‘Meer bewegen voor ouderen’ bij Compostella. “Op die manier proberen we het bewegen bij ouderen te stimuleren. Zo’n sportdag als vandaag past natuurlijk perfect bij dat streven. Daarnaast is het voor deze ouderen leuk om weer een keer onder de jonge mensen te zijn.”

‘Groot succes’
Ook Ester de Bruijn, lid van de ouderraad van De Wizzert, is erg enthousiast over de gezamenlijke sportdag. “Wij vinden de connectie tussen jong en oud heel belangrijk. Op deze dag kunnen zij samen genieten van sporten en bewegen. Deze opzet is een groot succes. Zowel de kinderen als de ouderen vinden het heel leuk.” 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties