Zeeland

Festilent en VCO starten met Walking Football

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De Zeelandse clubs Festilent en VCO starten samen met Walking Football voor voetballers vanaf 55 jaar. Dinsdagochtend 25 september, midden in de Nationale Sportweek, wordt de eerste Walking Football training gegeven op sportpark Den Dries van VV VCO. Alle belangstellenden uit Zeeland en omgeving zijn van harte welkom.

WF-team DAW Schaijk verzorgt de eerste training in Zeeland.

De spelregels van Walking Football zijn speciaal ontwikkeld voor oudere voetballers: niet hardlopen, geen slidings, beperkt lichamelijk contact en de bal niet boven kniehoogte. Het initiatief van Festilent en VCO wordt ondersteund door de buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZO.

Kick-off
Dinsdag 25 september vindt de eerste dag van de Kick Off Walking Football in Zeeland plaats bij VCO. De inloop begint om 9.30 uur met een kopje koffie of thee. Om 10 uur volgt een presentatie over Walking Football. De eerste training wordt verzorgd door het WF-team van DAW Schaijk. Burgemeester Marnix Bakermans trapt eerste training in Zeeland af. Ter afsluiting is er een gezamenlijke lunch in de kantine.

Vervolg
De eerste training krijgt dinsdag 2 oktober een vervolg bij VCO. Deze dag start na de ontvangst om 9.30 uur met enkele fitheidstesten. Deze testen worden afgenomen door de fysiotherapeuten uit Zeeland. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van twee voetbaltrainers het veld voor de tweede WF-training.
De vervolgtrainingen zullen elke dinsdagochtend tot de winterstop plaatsvinden op het kunstgrasveld van VCO. Deelname aan Walking Football in Zeeland is tijdens de opstartfase in 2018 kosteloos. Bij voldoende animo komt er een doorstart in 2019.

Het is aan te raden om geschikte sportkleding en voetbalschoenen (kunstgrasschoenen) te dragen. Buurtsportcoach Marielle Mak fungeert als contactpersoon. Dus wil jij nog graag een balletje trappen, maar is regulier voetbal te hoog gegrepen? Geef je dan nu op voor Walking Football. Dit kan via m.mak@ssnb.nl. Ook bij eventuele vragen kun je bij haar terecht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties