Zeeland

Druk maar succesvol paasweekend voor Quickly Dancers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

CUIJK/ZEELAND - Jaarlijks worden tijdens het paasweekeinde in Cuijk de World Cup- wedstrijden rolstoeldansen gehouden met deelnemers uit zeventien verschillende landen. Dit keer was er een nieuw wedstrijdonderdeel toegevoegd: de showdans. Vanuit Zeeland waren The Quickly Dancers present.

Een danspaar van The Quickly Dancers had wel oren naar de nieuwe categorie. In amper twee maanden tijd werd een thema bedacht, een lied erbij gezocht en de choreografie gemaakt. Jessica Verbruggen had er veel tijd in gestoken en bedacht een thema dat erg toepasselijk was voor haar en haar partner Yvette Pennings. Paul de Leeuw heeft een lied over autisme. Hierop heeft ze een choreografie bedacht. Ze hebben dit kunnen verfijnen en er sterke punten in aangebracht. Het was goed genoeg voor een tweede plek op Goede Vrijdag.

Debutanten-klasse
Op zaterdag vertrok de club met vier paren naar Cuijk. Deze wedstrijden worden altijd vooraf gegaan door een vlaggenparade van de deelnemende landen. Elke combi van The Quickly Dancers kwam uit in een andere klasse. In de Debutanten-klasse combi I (voor dansers met een beperkte arm/schouderfunctie) dansten Anne Koenders en Angeline Verbruggen. Ze hebben ontzettend goed hun best gedaan. Overall eindigde het koppel derde, maar ze zijn de beste van Nederland.
In de Debutanten-klasse combi II kwamen Yvette Pennings en Jessica Verbruggen uit. Ook zij dansten een zeer goede wedstrijd. Uiteindelijk eindigden ze op een zeer goede vijfde plaats, wat tevens een derde plaats voor Nederland betekende. In de Debutanten-klasse worden de Engelse wals, quickstep en samba gedanst.

Duo
Het derde paar kwam uit in de Amateur-klasse duo (twee rolstoeldansers) latin. Hier worden de samba, cha cha cha, rumba en paso doble gedanst. Sylvia Manders en Anke van Lanen vielen eveneens in de prijzen. Zij eindigden op een zeer verdienstelijke derde plaats en werden tweede van Nederland.
Het vierde paar had het wel moeilijk. Zij dansten in de hoofdklasse I de standaard dansen Engelse wals, tango, Weense wals, slowfox en quickstep. In deze klasse dansen veel jeugdige paren. Dan zijn Arna en Ben van Vugt toch wat ouder. De finale werd paaszaterdag niet gehaald. Zondag was er een herkansing voor hen in de seniorenklasse I. Hier eindigde ze op de vijfde plaats.

Nu gaan twee paren volop trainen voor het NK salsadansen op 5 mei. Dit is de eerste keer dat deze wedstrijd wordt georganiseerd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties