Zeeland

Classic Motorrace Zeeland op 12 augustus

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - CC De Molenrijders en HMV (Historische Motorsport Vereniging) geven zondag 12 augustus in Zeeland een impressie van klassieke wegraces van weleer. Vanaf 9 tot 17 uur kan het publiek genieten van regelmatigheidsritten voor historische race- en sportmotoren, met alles wat er bij hoort. Ondanks de vakantieperiode hebben veel rijders zich weer aangemeld, zodat alle klassen aan de start verschijnen: vanaf 50 cc tot en met 500 cc, de zijspannen en de nostalgische klasse Pré 50 en 125 cc veteranen.

Onder de deelnemers vertoeven ook enkele lokale helden, onder wie Tonny van Duren (Zeeland/Mill), Walter en Emiel Hendriks (Langenboom) in de 50 cc-klasse. Erik Bolt (Mill), Jan Hermans (Volkel) en Antwan Verbruggen (Zeeland) zijn te zien in de 125 cc-klasse.

Zoals bij alle HMV-evenementen gebruikelijk is, is het rennerskwartier vrij toegankelijk en kan het publiek de prachtige motoren van Minarelli, Kreidler, DKW, Aermacchi, Moto Morini, Ducati, Norton, Triumph, BSA, BMW en vele andere van dichtbij bekijken of vragen stellen aan de rijders over bijvoorbeeld de geschiedenis van hun motor.
Alle klassen verschijnen drie keer aan de start. De eerste keer om 9.30 uur voor de ochtendtraining en verkenning. Na een pauze volgt omstreeks 13 uur de eerste manche van de demoritten. Na een korte onderbreking komen alle klassen weer aan de start voor de tweede manche, zodat er volop gelegenheid is om overal van te genieten. Belangrijk om te weten is dat de snelste rijders niet automatisch de winnaars van de diverse klassen zijn, omdat de deelnemers niet op snelheid gewaardeerd worden maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn dus degenen die over twee manches het kleinste verschil in tijd hebben.

Toegang tot dit evenement bedraagt vijf euro. Kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding gratis. De races vinden plaats op Voederheil.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties