Schaijk

Trainer Rob van der Ven gaat met DAW Schaijk voor tweede klasse

‘Wij zijn er helemaal klaar voor’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 was Rob van der Ven met DAW Schaijk twee keer dicht bij promotie naar de tweede klasse, maar lukte het niet om het laatste en beslissende stapje te zetten. Zondag 17 juni moet het ‘driemaal scheepsrecht’ worden voor de Schaijkse oefenmeester, wanneer zijn ploeg in eigen huis de finale van de nacompetitie speelt tegen Berghem Sport. “We zullen top moeten zijn om zondag te winnen.”

Rob van der Ven. (foto: Ingrid Willems)

“Ik denk dat wij voor promotie kunnen gaan. De jongens zijn allemaal weer een jaar verder en hebben héél veel geleerd in de nacompetitiewedstrijden van de afgelopen twee jaar, met name mentaal”, vertelde Rob van der Ven in september 2017 in de Arena Voetbalkrant. De geboren en getogen Schaijkenaar blijkt een vooruitziende blik te hebben, want negen maanden later is DAW slechts 90 minuten verwijderd van een felbegeerde plek in de tweede klasse. Er moet dan nog wel ‘even’ worden afgerekend met Berghem Sport.

‘Van eigen kracht uitgaan’
“Wij zijn er helemaal klaar voor”, zegt Rob van der Ven aan de vooravond van de promotiekraker tegen Berghem Sport? “Iedereen bij ons is fit en kijkt uit naar zondag.”
Met het feit dat dat Berghem Sport vier spelers mist (twee geschorst en twee geblesseerd) houdt Van der Ven zich niet bezig. “Wij moeten van eigen kracht uitgaan. Er staan er bij Berghem ongetwijfeld elf in het veld die er vol voor gaan. Van onderschatting van onze kant is absoluut geen sprake, de laatste keer hebben we van hen verloren. We zullen dan ook top moeten zijn om zondag te winnen.”
De trainer is ervan overtuigd dat DAW het deze keer wél kan afmaken in de nacompetitie. “Dat gevoel is gebaseerd op de laatste twee-drie wedstrijden. Daaruit bleek dat wanneer wij er met z’n allen écht voor gaan, we van iedereen kunnen winnen.”

Natuurgras
DAW speelt de finale zondag op het eigen sportpark Den Heuvel in Schaijk. “Dit is de allerbelangrijkste wedstrijd ooit voor zowel de spelers als de trainer. Súpermooi dat dit duel bij DAW wordt gespeeld. Voor de spelers, het publiek en ook voor de vele vrijwilligers van de club. Toch is het grootste voordeel niet zo zeer dat we thuis spelen, maar het feit dat we op natuurgras voetballen in plaats van op het kunstgras in Berghem. Die ondergrond ligt ons toch net wat minder”, stelt Rob.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties