Schaijk

Walking Football-team DAW Schaijk te sterk voor PSV

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

EINDHOVEN - Het Walking Football-team van DAW Schaijk speelde woensdag 13 juni een minitoernooi op de Herdgang in Eindhoven met PSV als tegenstander. Via contacten tussen Jan van Maasdijk en Jan van Rossum was deze uitwisseling tussen beide ploegen tot stand gekomen. Beide clubs maakten twee teams die het in onderling duels tegen elkaar opnamen op het Van Bommelcourt.

Voltallig, dat wil zeggen met geblesseerden Jos Manders, Ad Appelhof en scheidsrecher Leo Kling (en bijgestaan door mevrouw De Louw), vertrokken de Schaijkse Old Stars richting Eindhoven. Na een kopje koffie bij ontvangst werden de teamindelingen bekendgemaakt en kon de warming-up beginnen op het Van Bommelcourt. Door blessures verkeerde PSV in ondertal. Vier DAW-spelers trokken daarom het shirt van PSV aan: Martin Spijkers, Ruud van Breda, Martien de Louw en Harry van Tiel.

De eerste wedstrijd van DAW-WF1 (Jan van Maasdijk, Wim Lange, Niek van Casteren, Frans van der Zanden, Wim Boeijen, Ad van Krey en Fons Roelofs) tegen PSV1 ging gelijk op en eindigde onder de resolute leiding van Jan van Rossum na tien minuten met de beginstand. De tweede wedstrijd tussen DAW-WF2 (Henk van der Zanden, Jan van den Hoogen, Tini Verbruggen alias Messi, Jan Zomers, Martien van der Heijden 'de schilder' en Tonny van den Hoogen) en PSV2 werd een gemakkelijke zege voor de mannen uit Schaijk: 4-1. De score had hoger kunnen zijn, maar het vizier stond nog niet op scherp.
Het winnende team DAW-WF2 bleef staan en trad aan tegen PSV1. Dat bleek een taaiere tegenstander, zeker niet in de laatste plaats door de inbreng van Festilent-corryfee Harry van Tiel. Deze strijd kende een eindstand van 1-1. Hierna mochten de mannen van DAW-WF1 de Eindhovenaren van PSV2 van de mat spelen. Bij 5-0 voor de Schaijkse Old Stars hield de scheids het voor gezien.

Deze uitslagen betekenden dat de finale gespeeld zou worden tussen DAW-WF1 en DAW-WF2. Aangezien de spreekwoordelijke eer op deze heilige (voor sommigen dan) grond op het spel stond, werd er met volle inzet en op het randje gespeeld. Uiteindelijk was DAW-WF2 de terechte winnaar. Het team won met 2-1. Daarna zochten de spelers de douche en vervolgens de kantine op.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties