Schaijk

Samen in team met Marianne Vos

Veldrijdster Inge van der Heijden verruilt ZZPR voor Waowdeals

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Veldrijdster Inge van der Heijden uit Schaijk verruilt ZZPR.nl Hanclean Orange Babies Cycling Team voor het UCI vrouwenteam Waowdeals, waar zij onder meer ploeggenote is van Marianne Vos. De opvallende prestaties van het afgelopen seizoen bleven niet onopgemerkt en zodoende kwam er belangstelling van diverse ploegen. Ondanks dat Inge het goed naar haar zin had bij het team van manager Frank Groenendaal, ziet ze de mogelijkheid om zich beter te kunnen ontwikkelen in haar nieuwe team.

Het opleidingsteam van Groenendaal, zoals het bekend staat, geeft jonge veldrijders de kans om zich in een rustige ontspannen sfeer met ervaren mensen en passie voor sport te ontwikkelen naar een hoger niveau. Graag zouden beide partijen met elkaar verder willen, maar om te groeien zijn er bij het nieuwe team meer mogelijkheden, vooral omdat dit een professioneel internationaal team betreft.
Dat Inge ging kiezen voor het team van manager Eric van den Boom was na haar eerste contact snel duidelijk. "Het voelde meteen goed bij de kennismaking en de plannen die ze richting de toekomst met mij hebben", vertelt ze. "En natuurlijk ploeggenote worden van een renster als Marianne Vos, daar kon ik bij de jeugd alleen maar van dromen. De ervaring die zij heeft kan alleen maar in mijn voordeel zijn." Ook bij Waowdeals krijgt Inge de tijd om zich stap voor stap verder te ontwikkelen. Dat blijkt uit de drie jarige overeenkomst die ze samen zijn aangegaan.

Veldrijden
Het veldritseizoen 2017-2018 verliep aan het begin een beetje stroef. In eerste instantie was er een aantal keren kettingproblemen en even later hield een infectie de verwachte prestaties tegen. Vanaf december begonnen de resultaten beter te worden en in de kerstperiode wist Inge in Diegem in een sterk internationaal bezet deelnemersveld bij de top tien te eindigen. Een aantal weken later werd ze in Surhuisterveen Nederlands kampioen bij de belofte vrouwen. Haar twaalfde plaats tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide bevestigde haar goede vorm richting de wereldkampioenschappen in Valkenburg. Hier beleefde ze het dieptepunt van het seizoen door een slechte dag.
Bij haar nieuwe team zal Inge meer dan voorheen wegwedstrijden gaan rijden en vaker op trainingsstage gaan. Het wegprogramma is grotendeels als voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen gericht, want daar ligt de komende jaren haar ambitie.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties