Schaijk

Gezelschapsspel is combinatie van bowling, jeu de boules en schaken

Urste KUBB-toernooike op zaterdag 11 juli in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op zaterdag 11 juli vindt een KUBB-Toernooi in Schaijk plaats. Het 'Urste KUBB-Toernooike' wordt van 15 tot 20 uur gehouden op het Moeschakamp-terrein aan de Udensedreef. Het toernooi, gespeeld volgens de NK-regelementen, wordt gespeeld op gras, op een veld van 5 bij 8 meter, met teams van 3 personen. "Maar uiteraard wel met de Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid", laat de organisatie weten.

KUBB is een combinatie van bowling, jeu de boules en schaken. Dit gezelschapsspel speelt men met 2 tot 12 deelnemers en kan door jong en oud beoefend worden. De meesten die het KUBB-spel kennen, spelen dit tijdens hun vakantie. Op gras, op het strand, op gravel of zelfs in de sneeuw.

KUBB is afkomstig uit Zweden en zou volgens een legende een oud Vikingspel zijn. Anderen zeggen dat dit spel ooit begonnen is tijdens het sprokkelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden spelen en zo is het 'gooien met stokken' ontstaan. Het woord 'KUBB' betekent 'houten blok' in het Zweeds dialect.

Doel van het spel is om te winnen door de koning om te gooien. Maar eerst moeten alle KUBB’s van de tegenstander veroverd worden. Het team dat als eerste alle KUBB’s van de tegenstander heeft omgegooid en daarna de koning omver werpt, wint het spel.

Team inschrijven
Meedoen met een team aan het eerste Schaijkse KUBB-toernooi? Mail dan naar kubbtoernooike@gmail.com. Er wordt dan een inschrijfformulier gemaild.

|Doorsturen

Me

2015-06-26 19:40:45

Wie kan er wel iets met de site van dynamisch landschap? links werken niet , bedrijf ook niet bereikbaar.... hoe moet je dan kiezen. 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties